Cuma, Mart 29, 2024

Google Chrome, Eski İşlemcilere Desteğini Kesiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir politika belgesinde, Chromium geliştirme ekibi, Chrome 89 sürümünden başlayarak minimum SSE3 (Ek Akış SIMD Uzantıları 3) desteğine sahip olmayan tüm x86 işlemciler için desteği bıraktıklarını resmi olarak duyurdu. Bu genellikle, hali hazırda SSE3’ü destekleyen çoğu 2005 sonrası işlemciye sahip Intel Core 2 Duo işlemcileri (örneğin Intel Atom ve Celeron M işlemciler) öncesi anlamına geliyor. Windows 10 işletim sisteminin kendisi yalnızca SSE2 desteği gerektiriyor.

Chrome geliştiricileri ise, Chrome 87 sürümü ile bu tür donanım desteğinin yakında sona ereceğini belirten bir uyarı yayınlamaya başlayacak.

chrome warning
Google Chrome, Eski İşlemcilere Desteğini Kesiyor 2

Chrome 89 sürümünden başlayarak, Tarayıcı Yükleyicisi artık desteği olmayan işlemcilere sahip bilgisayarlarda Chrome’u yüklemeye çalışmayacak ve aslında yazılımı çalıştırmak basitçe çökecektir.

ChromeOS, Android ve Mac hali hazırda SSE3 seviyesi desteğine sahip işlemcilere (örn. X64) ihtiyaç duyduğundan, değişiklikten (çok küçük bir miktar) yalnızca Windows’un etkilenmesi bekleniyor. Değişikliğin kesin gerekçesi açıklanmadı, ancak değişikliğin daha yüksek performansa izin vereceğini varsayıyoruz.

Microsoft’un da Chromium kullandığı düşünüldüğünde, Edge’in de bu destekteki değişiklikten etkileneceğini varsayıyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler