Cuma, Mart 29, 2024

Google Chrome, Kredi Kartı Ödemeleri için Windows Hello Özelliğine Kavuşuyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google, Google Chrome isimli web tarayıcısının Ayarlar sekmesinde hali hazırda şifrelerin gözükmesi için Windows Hello Kimlik Doğrulamasını zaten kullanıyor ve şimdi ise, yeni bir rapora göre Google beyciğim bunu kredi kartı ile ödeme sisteminde, otomatik ödeme girişimlerde onay vermek amaçlı olarak kullanacak ve Windows Hello’nun “Parmak İzi” doğrulama sekmesini kullanacak.

Owen Williams, resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bir tweet ile bu özelliğin Google Chrome’un beta sürümünde kullanıma açıldığını doğruladı.

https://twitter.com/ow/status/1263241663830470660?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1263241663830470660&ref_url=https%3A%2F%2Fmspoweruser.com%2Fgoogle-adds-windows-hello-support-for-chrome-payment-cards%2F

Bu, dizüstü bilgisayarınızda veya masaüstü bilgisayarınız bir parmak izi koruyucusu ya da Windows Hello destekli kameranız var ise Windows 10’daki ödeme işlemlerinin daha kolay tamamlanacağı anlamına gelmektedir. Özelliği etkinleştirmek isteyen kullanıcılar bunu Chrome Ayarları üzerinden yapabilecekler ve Mart ayından bu yana sunucu tarafı güncellemesi yolu ile kullanılabilir olarak görülüyor.

Microsoft, sonunda Windows Hello ile FIDO girişimini destekleyerek şifreleri geçersiz hale getirmeyi umuyor, bu da kullanıcıların Windows Hello kullanarak web sitelerine ve uygulamalara giriş yapabileceği anlamına geliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler