Cumartesi, Nisan 20, 2024

Microsoft Excel Güncellemesi: PDF’ten Veri Aktarabileceksiniz

Paylaş

silkroad gaminggentr

İş sektöründen tutun okul dünyasına kadar hemen hemen her alanda Microsoft ürünlerinin kullanıldığını herkes bilir. Hatta okullarımızda da bilgisayar eğitimi verilirken ilk öğretilen bilgiler Microsoft Office uygulamalarının nasıl kullanılacağıdır. Microsoft, uzun zamandır Office uygulamalarına bir çok güncelleme ekliyor ve aplikasyonu daha da işlevsel ve kolay kullanıma hazırlamaya çalışıyor.

Microsoft beyciğim çok kısa bir süre önce Windows Masaüstü için Office’e yepyeni bir Insider Fast güncelleme derlemesi yayımladı. Bu sürüm 2006 (Derleme 12905.20000) olarak geçiyor ve Microsoft Excel cephhesinde kullanıcılar tarafından en çok istenilen ve sabırsızlıkla beklenilen veri işleme ile ilgili özelliklerden biri ile birlikte geliyor. Artık Microsoft Excel kullanıcıları, bir belge hazırlar iken PDF dosyalarında yer alan verileri kolaylıkla içe aktarabilece, yenileyebilecek ve analiz edebilecek.

Microsoft Excel PDF Import
Microsoft Excel Güncellemesi: PDF'ten Veri Aktarabileceksiniz 2

Hem iş insanlarının hemde öğrencilerin oldukça işine yarayacak özelliğin kullanımı oldukça basittir. Yapmanız gereken Excel uygulamasını açtıktan sonra Data (Veri) sekmesine gidip Get Data (Verileri Al) menüsünden From File (Dosyadan) seçeneğine ve onun alt seçeneğinden ise From PDF (PDF’ten) seçeneğini aktifleştirmek.

Bu özellik aslında Excel 2016’dan başlayarak günümüze kadar gelen, harici verilere bağlanmak ve gelişmiş sorgular gerçekleştirmek için Yapay Zeka ve Dönüştür’ü kullanırsınız. Çoğunlukla Power Query ile aynı şekilde çalışır, ancak bir eklenti değildir ve Excel ile yüklü olarak gelir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

13 YORUMLAR

  1. merhaba ben office 2019 un son sürümünü kullanmama rağmen exelde veri sekmesinde dosyadan veri al dediğimden pdf seçeneği gözükmüyor neden gözükmüyor öğrenebilir miyim windows 11 kullanıyorum bu arada.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler