Cumartesi, Nisan 20, 2024

Google Chrome, Şifreniz Çalındığı Zaman Sizi Uyaracak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google bugün hem Android hem de iOS cihazlarda şifre güvenliğini artırdığını duyurdu. Google Chrome şimdi kayıtlı şifrelerinizin güvenliği ihlal edildiğinde sizi uyaracak. Ele geçirilen parola bildirimini aldıktan sonra, sağlanan bağlantıyı ziyaret ederek ilgili hizmetin parolasını kolayca değiştirebileceksiniz.

Bir sonraki sürümde Google, iOS ve Android’de Güvenlik Kontrolü’nü başlatacak. iOS’ta Google Chrome, kayıtlı giriş ayrıntılarını diğer uygulamalara veya tarayıcılara otomatik olarak doldurmanıza da olanak tanır. Aşağıdaki özellikler gelecek Chrome 86 sürümüyle birlikte kullanılabilecektir.

iOS’ta şifre doldurma konusunda iyileştirmeler

iOS tarafında da güvenliği artırmak için, şifreleri otomatik doldurmadan önce bir biyometrik kimlik doğrulama adımı getiriliyor. iOS’ta artık Face ID, Touch ID veya telefon şifrenizi kullanarak kimlik doğrulaması yapabileceksiniz. Ek olarak, Chrome Password Manager, Ayarlar’da Chrome otomatik doldurma özelliğini etkinleştirirseniz kayıtlı şifreleri iOS uygulamalarına veya tarayıcılara otomatik olarak doldurmanıza olanak tanır.

Karışık form uyarıları ve indirme engelleme

Kullanıcıları bu tehditlerden daha iyi korumak için Chrome 86, bir HTTPS sayfasına gömülü olan güvenli olmayan bir formu göndermeden önce kullanıcıları uyarmak ve uyarmak için masaüstü ve Android’de karışık form uyarıları sunuyor. Ek olarak, Chrome 86, güvenli sayfalar tarafından başlatılan güvenli olmayan bazı indirmeleri engeller veya uyarır. Şu anda, bu değişiklik yaygın olarak kötüye kullanılan dosya türlerini etkilemektedir, ancak sonunda güvenli sayfalar yalnızca her türden güvenli indirmeleri başlatabilecektir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler