Cuma, Mart 29, 2024

Telegram, Kullanıcılarından Özür Diledi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Popüler gizlilik odaklı mesajlaşma uygulaması Telegram, son birkaç gündür aralıklı sorunlar yaşıyor ve dün gece yaklaşık bir saat boyunca tamamen kapalı kaldı, bu oldukça uzun bir servis hatası.

Telegram’ın kurucusu Pavel Durow, sorun için özür diledi ve nedenini açıkladı:

Dün gece Telegram, donanım arızaları nedeniyle Avrupa’da bir saat kadar kapalıydı. Bu süre içinde Telegram’a erişmeye çalışan bazı iOS kullanıcıları çıkış yapmış olabilir ve maalesef tekrar giriş yapmaları gerekebilir. İOS uygulamasını kaldırdık. Uygulama zaten onarıldı ve güncelleme, uygulama mağazasına gidiyor. Ayrıca gelecekte bu tür sorunların riskini en aza indirmek için ağ yazılımımızı optimize etme sürecindeyiz. Telegram, tüm dünyaya yayılmış benzersiz, amaca yönelik oluşturulmuş bir çoklu veri merkezi altyapısına sahiptir.

Şirkete göre sorun, uygulamanın ağ tarafında yaşanan bir donanım arızasından kaynaklanıyordu ve bildirildiğine göre çözüldü. Peki Telegram kullanan okurlarımız; sizler bu kesintiye maruz kaldınız mı?

Telegram nedir?

Telegram, çoklu platform desteğine sahip (Windows/macOS/Android/iOS/Linux), güvenlik merkezli anlık çevrimiçi mesajlaşma hizmeti. Rus asıllı programcı Pavel Durov tarafından kodlanmıştır. Telegram istemcileri hem mobil hem de masaüstü sistemleri için mevcuttur. Telegram Ağustos 2013 tarihinde ise faaliyete geçmiştir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler