Cumartesi, Nisan 27, 2024

Google Chrome’a Web Sitelerini Kaydetme Özelliği Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google’a ait internet tarayıcısı Chrome’a nihayet, kullanıcıların uzun süredir istediği yeni bir özellik geliyor. Yeni özellik ile birlikte kullanıcılar daha sonra okuyabilmek amacıyla bir web sayfalarını kaydedebilecekler. Yeni Okuma listesi özelliği Chrome 89.0.4389.0 sürümü ile birlikte geliyor ve Windows, macOS, Linux dahil çoğu platformda aktif.

Web sayfalarını kaydetme özelliği, Edge tarayıcısı kullanıcılarının zaten aşina olduğu bir özelliktir. Edge, kullanıcıların Sekmeyi bir kenara kaydetmelerine izin veriliyordu, böylece kullanıcılar bu siteleri önceden tanımlanmış bir süre içinde tekrardan ziyaret edebiliyordu. Öte yandan yeni Edge, temelde aynı şeyi yapan Koleksiyonlar adlı bir özelliğe sahip oldu.

image
Google Chrome'a Web Sitelerini Kaydetme Özelliği Geliyor 2

Eğer bir Google Chrome kullanıcısı iseniz, artık Edge’de var olan özellikten faydalanabilirsiniz. Bir web sayfasını Chrome’a kaydetmek için tek yapmanız gereken, kaydetmek istediğiniz bir web sayfasına girmek ve ardından URL çubuğunun sol kısmında yer alan Yıldız simgesine tıklamak. Artık bu listede Okuma listesine ekle adlı bir seçenek göreceksiniz. Bu seçeneğe tıklamak, web sayfasını daha sonra okuyabilmeniz için kaydedecektir.

Bunu yaptık peki yeni kaydettiğimiz tüm web sayfalarını nasıl bulacağız? Çok basit. Diğer yer imleri seçeneğinin hemen yanına eklenen Okuma listesi adlı yeni bir seçenek üzerinden tüm kaydettiklerinize ulaşabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler