Cuma, Mart 29, 2024

Google, Chromebook Cihazlar için ‘Steam’ Desteği Üzerinde Çalışıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Chromebook’ların CS:GO çalıştırabildiğini öğrenelim

ChromeOS yüklü bilgisayarlar, yakın zamanda Steam üzerinden oyun oynamanıza olanak tanıyabilir. Android Police ile yapılan bir röportajda, ChromeOS ürün lideri Google’ın Chromebook’ların Valve’nin oyun platformunu çalıştırmasını izin vermiş gibi görünüyor. Desteğin ne zaman halka açılabileceği konusunda herhangi bir zaman çizelgesi verilmedi.

İlginç ama garip bir duyuru. Google, Android’den yerel uygulamalar çalıştırmasına izin vererek Chrome OS’un yeteneklerini son birkaç yılda genişletmeye odaklandı, böylece web’e tamamen bağımlı değil. Steam’i eklemek bunu daha da ileriye taşıyacak ve Chromebook’ları Chrome OS’un dayandığı Linux için destek sunan yüzlerce oyuna açacak.

Chromebook’lar kaç adet oyunu kaldırabilir?

Ancak Chromebook’lar, bir web tarayıcısını çalıştırmak için tasarlanmış ve çok daha fazla olmayan, düşük güç tüketen cihazlardır. Steam’in grafik olarak daha az talepkar olan daha küçük indie başlıkları sunmasına rağmen, oyunların şu anda Chromebook’ların büyük çoğunluğunda iyi çalışacağını hayal etmek zor. Yine de, Steam desteği şu an için yalnızca en üst düzey cihazlar için yararlı olacaktır.

AMD destekli Chromebook’lar geliyor!

Android Police ile konuşan Chrome OS ürün direktörü Kan Liu, özellikle AMD işlemcilere sahip olanlar olmak üzere daha güçlü Chromebook’ların geldiğini söyledi.

Yararlılığı sınırlı olsa bile, yine de Chrome OS’de yapabilecekleriniz çoğalıyor ve bu hiç de kötü bir şey değil. Android Police’in belirttiği gibi, sıradan oyunlar ve eski oyunlar bazı makinelerde iyi çalışabilir. (Steam aynı zamanda diğer bilgisayarlardan gelen akışlı oyunları da destekliyor. Konuşma da yerel oyun etrafında görünmesine rağmen, bu da bir odak noktası olabilir.)

Aynı zamanda, Google’ın güçlü yerel donanım gerektirmeyen bir oyun akışı hizmeti olan Stadia’yı oluştururken, Google’ın da bulut odaklı işletim sistemi olan Chrome OS’de yerel oyuna öncelik verdiğini görmek biraz şaşırtıcı. Stadia hala çok sayıda sınırlama ile birlikte geliyor (aralarında küçük bir oyun kütüphanesi), bu nedenle iki teklif aynı ihtiyaçları karşılamıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler