Çarşamba, Nisan 17, 2024

Google, Chrome’un %23 Oranında Hızlandığını Söyledi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google, Chrome 91 sürümünün kullanıma sunulmasının ardından herkesin yakın zamanda %23 oranında bir performans artışının keyfini çıkaracağını söylüyor. Yani Google’a göre Chrome 91 sürümü ile birlikte eski günlerdeki RAM yiyici Chrome artık tarihe karışıyor gibi.

İyileştirme, yeni bir JavaScript derleyicisi ve hızı %23 oranında artırmak için kodun bellekteki konumunu optimize etmenin yeni yollarını içeren V8 Javascript ve WebAssembly motorunun geliştirilmiş performansından kaynaklanıyor.

Chrome Ürün Yöneticisi Thomas Nattestad, “M91’de Chrome, yeni Sparkplug derleyicisinin lansmanı ve kısa yerleşik aramalarla %23’e kadar daha hızlı, kullanıcılarımızın her gün 17 yıldan fazla CPU zamanı tasarrufu sağladı, Sparkplug, hızlı bir şekilde çalıştırmaya başlama ihtiyacı ile maksimum performans için kodu optimize etme arasındaki boşluğu dolduran yeni bir JavaScript derleyicisidir. Kısa yerleşik çağrılar, işlevleri çağırırken dolaylı atlamaları önlemek için üretilen kodu bellekte nereye koyduğumuzu optimize ediyor. “ dedi.

Önemli değişiklikler ile performans artışı sunan Chrome 91 sürümü, bu haftanın başları itibariyle kullanıcılara sunulmaya başladı. Güncelleştirmeyi Chrome Ayarları üzerinden denetleyebilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler