Perşembe, Nisan 25, 2024

Google, Chrome’un “Yeni Sekme” Sayfasında Alışveriş Reklamlarını Test Ediyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google, alışveriş reklamlarıyla doldurulacak Yeni Sekme Sayfası için yeni bir modül üzerinde çalışıyor. Techdows ekibi, Chrome Canary’de ” Yeni alışveriş modülünü Yeni Sekme Sayfasında gösteren” ” NTP Alışveriş Görev Modülü ” adında yeni bir bayrak keşfetti.

Şu anda çalışmasını sağlamak için, hala test aşamasında olduğu için tarayıcıyı yeniden başlatmadan önce NTP Alışveriş Görev Modülü için “Etkin-Sahte Veri” seçeneğini aktif olarak seçmelisiniz. Daha sonra aşağıdaki gibi bir sandalye reklamıyla ödüllendirileceksiniz:

continue search for office chairs ad Chrome NTP
Google, Chrome'un "Yeni Sekme" Sayfasında Alışveriş Reklamlarını Test Ediyor 2

Google ayrıca, muhtemelen insanlara özelliği etkinleştirmeleri için bir neden vermek amacıyla, akış hizmetleri ve tarifler de dahil olmak üzere, göz atma etkinliğine dayalı bir dizi başka modül üzerinde çalışıyor. NTP’nin bu yeni modülleri devre dışı bırakacak “Kartları Gizle” adlı özelleştirme bölümü vardır.

Bu özellik şu anda deneyseldir, ancak Mozilla ve Edge’in Yeni Sekme Sayfalarında halihazırda reklamları (ve haberleri) göstermesiyle, bu hareketin kaçınılmaz olduğu görülüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler