Cuma, Mart 29, 2024

Google Earth artık VR desteği ile sanal platformlarda

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tüm dünya genelini uzaydan çekilen görüntüler ile bizlere sunan Google Earth, artık VR desteği sayesinde sanal gerçeklik platformuna geliyor. Google Earth VR olarak tanımlanan yeni uygulama sayesinde sinematik turlar uygulayarak gösterecek.

Google Earth VR İlk HTC Vive’da

Sanal gerçeklik artık günümüzün vazgeçilmez teknolojilerinden birisi haline gelmiş durumda. Gözlükleri takarak belirlenen uygulama, oyun veya içerikleri “sanki oradaymış gibi” hissettiren sanal gerçeklik deneyimi bundan böyle Google Earth için de hizmet verecek. İlk olarak HTC’nin sanal gerçeklik gözlüğü Viva’a getirildi.

2000’li yılların başlarında tanıştığımız Google Earth, dünyanın çekilen fotoğraflarını ve içeriklerini sanal gerçeklik deneyimi ile birleştirerek kullanıcılara verecek. Test aşamalarından başarılı not alan Google Earth VR ise bir şehrin üzerinde uçma, bir yayla veya dağın zirvesinde dolaşabilme ve hatta bir denizin en ince detaylarına kadar izleyebilmeyi sağlayacak.

google-earth-vr-002
Nasıl Kullanacağız ?

Google Earth VR‘ı kullanabilmek için şuanda sadece HTC Vive sanal gerçeklik gözlüğüne sahip olmanız gerekiyor. Ancak ilerleyen güncellemeler sayesinde diğer sanal gerçeklik gözlükleri de devreye girecek. Kullanabilmek için de HTC Vive‘ın kontrolcüleri devreye girecek. Görüntüler ekranın sağ tarafında bulunan küçük dünya simgesi üzerinden ilerleyeceği gibi, gitmek istediğiniz noktayı gözünüz ile tıklayarak işaretleyebileceksiniz.

Şimdi yeni Earth VR sisteminde şöyle bir detay var; Sanal gerçeklik ile dünya üzerinde gezerken “dur bi şuradan bizim eve dalış yapayım” diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Google sadece sinematik turların olduğu ve turistik yerlerin bulunduğu alanlara dalış izni veriyor. Onun dışında evinizi veya istediğiniz bir yeri bulabilmeniz şuan için mümkün değil.

google-earth-vr-003
Uygulamayı Temin Edebiliriz ?

Şuan için Steam üzerinden ücretsiz olarak indirilen Google Earth VR uygulaması çok yakında diğer platformlarda da yayında olacak. Bir de sadece HTC Vive kullanıcılarının faydalanabileceğini tekrardan hatırlatalım.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler