Cumartesi, Nisan 27, 2024

Google Haritalar’a Koronavirüs Güncellemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tüm dünyaya yayılmayı başaran COVID-19 (Koronavirüs) salgını nedeni ile insanların seyahatlerinden önce bu kadar çok olan risk faktörlerini göz önünde bulundurmaları gerekiyor.

İnsanların evlerinden ayrılarak dışarı çıkmadan önce önemli COVID-19 ile ilgili bilgileri kolayca bulmalarına yardımcı olabilmek için internet devi Sevgili Google, sahip oldğu Google Haritalar isimli haritalandırma servisinin iOS ve Google sürümlerinde mevcut koronavirüs pandemisi ile ilgili yeni özellikler sunuyor.

crowdedness 10.43
Google Haritalar'a Koronavirüs Güncellemesi 4
  • COVID-19 kısıtlamalarından etkilenmesi muhtemel toplu taşıma yol tariflerini bulduğunuzda, Google yerel toplu taşıma kuruluşlarından ilgili uyarıları görüntüleyecek. Bu tür Transit uyarıları şimdilik Arjantin, Avustralya, Belçika, Brezilya, Kolombiya, Fransa, Hindistan, Meksika, Hollanda, İspanya, Tayland, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’ne geliyor.
  • Arabanızı sürerken Google Haritalar, rotanız boyunca COVID-19 kontrol noktalarını ve kısıtlamalarını göstermez. Bu özellik ilk olarak Kanada, Meksika ve ABD’de kullanıma sunulacak.
Google Maps
  • Tıbbi tesisleri veya COVID-19 test merkezlerini aradığınızda, Google size uygunluğu ve tesis yönergelerini doğrulamanızı hatırlatacaktır. Tıp merkezi uyarıları Endonezya, İsrail, Filipinler, Güney Kore ve ABD’de, test merkezi uyarıları ise ABD’de mevcut olacak.

Ayrıca, dünya genelindeki toplu taşıma kullanıcıları için Google Haritalar artık sıcaklık, erişilebilirlik, yerleşik güvenlik ve geçiş sistemlerindeki belirlenmiş kadın bölümleri gibi bilgileri sağlayacak.

busyness 10.43
Google Haritalar'a Koronavirüs Güncellemesi 5

Ayrıca, bir aktarma istasyonunun tarihsel olarak yoğun ya da daha az yoğun olduğu zamanları kolayca görebileceksiniz, böylece seyahatinizi gerçekleştirirken bu kıstasları değerlendirerek planlayabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler