Çarşamba, Nisan 24, 2024

Google I/O 2019 Etkinliğinde Bizleri Neler Bekliyor ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yarın itibariyle başlayacak olan ve 9 Mayıs tarihi ile beraber bitecek olan her sene gerçekleştirilen Google I / O 2019‘da pek çok yeni bilgilerin paylaşılması bekleniyor.

Yarın gerçekleştirilecek olan geliştiriciler konferansı I / O 2019 ile beraber Google’ın iki yeni akıllı telefon modeli, bulut oyun servisi, yeni işletim sistemi ve diğer pek çok  yenilikler hakkında bilgiler edineceğiz.

Google Pixel 3a ve Pixel 3a XL

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve yavaş yavaş teknik özellikleri ortaya çıkan bu iki yeni modelin yarınki etkinlik kapsamında tanıtılması bekleniyor. 4GB RAM kapasitesine ve 64GB dahili depolama alanına sahip olacak her iki model de kamera performansları ile dikkatleri üzerine çekecek gibi duruyor. Fiyat etiketine bakacak olursak Pixel 3a’nın 399 dolar, Pixel 3a XL’ın ise 479 dolardan satışa sunulması bekleniyor.

Android Q 

Konferans sırasında dikkat çekecek olan bir diğer yenilik ise Android’in en son işletim olacağını söyleyebiliriz. Hala test edilen ve geçtiğimiz Mart ayı itibariyle Pixel modelleri için beta güncellemesi yayınlanan bu Android’in en son sürümü Android Q’nun nasıl yenilik getireceğini yarın göreceğiz.

1 A3MqSY1Z250ccz4 lwHTzA

Google Stadia

2019 Game Developers Conference etkinliği kapsamında duyurulan ve Google’ın oldukça merak edilen bu yeni bulut tabanlı çevrimiçi oyun servisi Stadia, her türlü platform ile beraber yüksek çözünürlükte oyun deneyimi sunmayı vaat ediyor. Ancak ne yazık ki tanıtıldığı andan itibaren bu yeni servis hakkında pek bilgi bulunmuyor. Yarın ki etkinlik ile beraber Stadia’nın nasıl bir fiyatlandırma ile kullanıcılara sunulacağı belli olacaktır.

531366

Wear OS Ve Android TV

Google tarafından geliştirilen ve akıllı saatler için kullanılan işletim sistemi olan Wear OS hakkında pek yenilik beklenmese de Android TV ekosistemi için daha fazla uygulama beklentileri kullanıcılar tarafından bekleniyor.

Google Duplex

Firmanın geçtiğimiz yıl düzenlenen Google I / O 2018 etkinliğinde tanıtmış olduğu ve oldukça merak uyandıran bu yapay zeka destekli yeni özelliği Duplex, bizlerin yerine randevu alabiliyordu. İlk olarak ABD ve İngiltere için kullanıma açılan bu özellik hakkında Google I / O 2019’da daha fazla bilgi edinmeyi bekliyoruz.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi yarın itibariyle başlayacak olan bu etkinlik kapsamında yukarıda belirttiğimiz önemli başlıkların dışında teknoloji devi Google’ın başka başlıklar altında yeniliklerini açıklamasını bekliyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler