Cuma, Nisan 19, 2024

Google, İklim Değişikliğini Önleyen Düşünce Kuruluşlarına Katkılarını Savunuyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şirket alışılmadık bir şey olmadığını söylüyor; The Guardian gazetesi tarafından Cuma günü yayımlanan bir rapora göre Google, iklim değişikliğini rededen Washington düşünce kuruluşları için “önemli” derecede bağışlar yapıyor. Vahiy, Google’ın iklim krizini düzeltmek için siyasi eyleme desteğini duyurmasından sadece birkaç hafta sonra geliyor.

Google, şirketin yararına olan düzenleyici çabaları destekleyen muhafazakar siyasi kuruluşlara ve lobilere katkıda bulunuyor. Raporda atıfta bulunulan Rekabetçi Girişim Enstitüsü (CEI) gibi kuruluşlara yapılan bağışları savunan Google, bir kuruluşun katkıda bulunduğunda her politika pozisyonunu onaylamayabileceğini belirtti.

Google sözcüsü bir demeç verdi:

“İklim politikası konusunda onlarla güçlü bir şekilde aynı fikirde değilken, organizasyonlara katkıda bulunan şirketler arasında pek yalnız değiliz.”

google data studio search console

Google’a göre, The Guardian, şirketteki kişilerin, bu bağışları muhafazakar milletvekillerini etkileme umuduyla yaptığını ve Kongre’nin veri gizliliğinin oluşturulmasında daha fazla önem kazanmış olan bir düzenlemenin gündeme gelmesini sağladığını söyledi.

Geçmişte, CEI teknoloji düzenlemesi ve antitröst uygulama karşı sert tutumlar almıştır. Geçtiğimiz yıl boyunca, Cumhuriyetçi milletvekilleri Facebook, Twitter ve Google gibi teknoloji platformlarını Demokratlar lehine hile yapmakla eleştirmeye başladı.

Google’dan çevreci projeler mi geliyor?

Eylül ayında, Google’ın CEO’su Sundar Pichai şirketin tarihinin yenilenebilir enerji “en büyük kurumsal satın alma” yapacağını duyurdu. Karar, Google çalışanlarının iklim krizine kurumsal olarak dikkat çekmek için diğer öğrencilerle ve teknik çalışanlarla çalışmalarının dışında kalması için bir gün önce geldi. Bir blog yazısında, grevciler, iklim değişikliğini önleyen lobiciler ve politikacıların finansmanından vazgeçme çağrısını da içeren şirketin taleplerini listelediler. Google, web sitesinde de iklim eylemi lehine duruşunu sürdürüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler