Perşembe, Mart 28, 2024

Google, Kendine Ait Bazı Tesisleri Aşı Merkezine Dönüştürüyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google, COVID-19’a karşı mücadelede yardımcı olan teknoloji şirketleri listesine katılıyor. İnternet devi, çeşitli Amerika Birleşik Devletleri lokasyonlarındaki bazı tesislerini aşı kliniklerine dönüştürecek ve aşı eğitimini ve erişimini teşvik etmek için 150 milyon dolar bağışta bulunacağına söz verdi.

Alphabet CEO’su Sundar Pichai, Google’a ait binalarından otoparklara ve aşı çabalarına katkı sağlayacak açık alanlara kadar her şeyi sağlamak için sağlık hizmetleri sağlayıcısı One Medical ve halk sağlığı yetkilileriyle ortaklık kurduğunu yazıyor.

corona google 1583769246
Google, Kendine Ait Bazı Tesisleri Aşı Merkezine Dönüştürüyor! 3

Hizmetin sunulacağı ilk yerler Los Angeles ve Kaliforniya’daki San Francisco Körfez Bölgesi olacak; Kirkland, Washington; ve New York City, ulusal çapta genişlemeden önce. ABD genelinde, çoğu personelin evden çalışması nedeniyle çoğu boş veya neredeyse boş olan 29 Google ofisi kullanılacak.

Pichai konu hakkında, “COVID-19 salgını tüm dünyadaki her topluluğu derinden etkiledi” dedi. “Aynı zamanda kamu ve özel sektör arasında ve uluslararası sınırların ötesinde, dikkate değer bir ölçekte koordinasyona ilham verdi. Şimdi yavaşlayamayız. “ dedi.

Google, gerekçesini açmanın yanı sıra mali yardım sözü veriyor. CDC Vakfı, Dünya Sağlık Örgütü ve diğer küresel kar amacı gütmeyen kuruluşlar için bağışlarla aşı eğitimini ve dağıtımına 150 milyon dolarlık devasa bir destek sağlayacak. Ek olarak, 50 milyon dolarlık bir fon halk sağlığı kurumlarına ayırdılar. Şirket ayrıca “Covid-19 aşılamalarında ırksal ve coğrafi farklılıkları ele alan kuruluşlara 5 milyon dolarlık hibe taahhüt etti.”

2021 01 25 image
Google, Kendine Ait Bazı Tesisleri Aşı Merkezine Dönüştürüyor! 4

Google ayrıca kuruluşların Google Cloud hizmeti aracılığıyla aşı dağıtımını hızlandırmalarına yardımcı oluyor ve Arama ile Haritalar, “yetkili bilgileri ve yerel aşılama sitelerini” sonuçlarına vurgulama yapacak.

Google, aşı uygulamasına yardımcı olma taahhüdünde Amazon’u takip ediyor. Jeff Bezos’un firması, Joe Biden’ın başkanlığının ilk 100 gününde 100 milyon Amerikalıyı aşılama hedefine ulaşmasına yardımcı olmak istiyor. Şirket, tesislerinde aşıları uygulamak için üçüncü taraf bir iş sağlığı hizmetleri sağlayıcısı ile ortaklık kurmuştu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler