Cuma, Mart 29, 2024

“Yazılım Çaldı” İddiasıyla Tesla, Eski Çalışanına Dava Açtı

Paylaş

silkroad gaminggentr

CNBC tarafından elde edilen bilgilere göre Tesla, şirket bilgilerini çaldığı iddiasıyla eski bir çalışanı dava ediyor. Şirket, yazılım mühendisi Alex Khatilov‘un şirketin iş süreçlerinin çoğunu otomatikleştirmek için kullanılan Warp Drive yazılımıyla ilgili Tesla’nın dahili ağından dosya çaldığını söylüyor. Tesla, davada Khatilov’un dosyaları kişisel Dropbox hesabına taşıdığını ve dosyalara erişimi olan birkaç Tesla çalışanından biri olduğunu iddia ediyor.

“Dosyaları bilerek çalmadım”

Elon Musk Teslanın Yönetim Kurulu Başkanlığından İstifa Ediyor MANŞET
"Yazılım Çaldı" İddiasıyla Tesla, Eski Çalışanına Dava Açtı 2

Davaya göre Khatilov, Tesla müfettişlerine, kendisiyle karşılaştıklarında dosyaları kişisel Dropbox’ına taşımayı “unuttuğunu” söyledi. New York Post’a verdiği bir röportajda, dosyaları istemeden Dropbox’a taşıdığını ve Gazete onunla temasa geçene kadar Tesla’nın kendisine dava açtığının farkında olmadığını söyledi.

Tesla geçmişte kendi özel verilerini korumak için dava açmakta tereddüt etmedi; Aralık ayında şirket, gizli bilgileri bir muhabire sızdırdığını itiraf eden eski süreç teknisyeni Martin Tripp ile anlaştı. 2019 yılında ise Tesla, daha önce Tesla’da çalışmış olan dört Zoox çalışanını gizli belgeler almakla suçlayan sürücüsüz girişim Zoox’a dava açtı. Bu dava geçtiğimiz Nisan ayında sonuçlandı ve Zoox, “Tesla’dan yeni işe alınanların bazılarının” Tesla’ya ait belgelerine sahip olduğunu kabul etti. Ve Tesla’nın kendisine ait Otopilot sistemiyle ilgili dosyaları çalmakla suçladığı Guangzhi Cao aleyhindeki dava halen devam ediyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler