Cuma, Nisan 26, 2024

Google Pixel 5a 5G’nin Kullanımdan Kaldırılmasına İlişkin Söylentiler Google Tarafından Reddedildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güvenilir bir kaynak, kısa bir süre önce Google’ın Pixel 5a akıllı telefonunu çip kıtlığı sorunu nedeniyle iptal ettiğini iddia ediyordu. Yakın zamanda Android Central tarafından yayınlanan bir rapor, Pixel 5a 5G‘nin ABD ve Japonya’da sınırlı bir sürüm alacağını ve diğer bölgelerde uygulanmayacağını belirten bir rapor ortaya çıktı. Google, Pixel 5a 5G akıllı telefonunu piyasaya süreceğini söyleyerek, Pixel 5a’nın iptaliyle ilgili söylentileri çürüttü.

Google Pixel 5a 5Gnin Kullanimdan Kaldirilmasina Iliskin Soylentiler Google Tarafindan Reddedildi 1

9to5Google’a konuşan bir Google sözcüsü, “Pixel 5a 5G iptal edilmedi. Bu yılın sonlarında ABD ve Japonya’da satışa sunulacak ve geçen yılki a serisi telefonun tanıtıldığı zamana göre duyurulacak.” Resmi açıklama sadece akıllı telefonun gelişini doğrulamakla kalmıyor, aynı zamanda 5G bağlantısı için destek taşıyacağını da ortaya koyuyor. Ancak sadece 4G LTE desteğine sahip başka bir modelin olup olmayacağı henüz belirlenmiş değil.

Google Pixel 5a 5Gnin Kullanimdan Kaldirilmasina Iliskin Soylentiler Google Tarafindan Reddedildi 2

Google’ın sözcüsünün, Pixel 5a 5G‘yi alacak tek iki pazar olarak özellikle ABD ve Japonya’dan bahsetmiş olması ilginç duruyor. Geçen yıl, Pixel 4a 5G ve Pixel 5 sınırlı pazarlarda satışa sunuldu ve yaklaşan Pixel 5a 5G’nin sadece iki pazarda satışa sunulacağı görülüyor.

Google Pixel 5a 5Gnin Kullanimdan Kaldirilmasina Iliskin Soylentiler Google Tarafindan Reddedildi 3

Geçmiş raporlar, Google Pixel 5a‘nın Haziran ayında piyasaya çıkabileceğini iddia ediyordu. Yakın tarihli bir rapor, Pixel 5a’nın Hindistan Standartları Bürosu (BIS) tarafından onaylandığı için Hindistan’a gelebileceğini iddia etti. Pixel 5a’nın teknik özellikleri hakkında pek bir şey bilinmiyor. Akıllı telefonun ilk görüntüleri, Pixel 4a 5G’ye çok benzeyeceğini ortaya çıkardı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler