Perşembe, Nisan 25, 2024

Google Pixel 5A Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google‘ın, geçen sene piyasaya sürdüğü Pixel 4a’nın bir üst modeli olacak olan yeni Pixel 5a akıllı telefonu, Hindistan’ın BIS sertifikasını geçerek lansmanın yakın zamanda gerçekleşebileceğine dair şüpheler oluşturmamıza sebep oldu. Akıllı telefon, GR0M2 model numarasına sahip ve bir klasik G logosuyla listeleniyor, bu da onun gerçekten de Google’ın Pixel 5a akıllı telefonu olduğuna inanmamıza büyük bir işaret oluyor.

BIS sertifikası, yakında bir lansmana işaret eden tek kanıt değil. Güvenilir kaynakçı Jon Prosser beyciğime göre, Pixel 5a 11 Haziran’da piyasaya sürülecek, bu nedenle çıkış tarihinden yaklaşık iki ay uzaktayız.

Ewf8iF6UUAEkt3N
Google Pixel 5A Geliyor! 2

Ancak BIS sertifikası, Pixel 5a akıllı telefonun özellikleriyle ilgili herhangi bir ayrıntıyı barındırmıyor fakat internette daha öncesinde telefon ile ilgili özellikler sızdırılmıştı.

Önceki sızıntılara göre Pixel 5a modeli, 6,2 inç OLED FHD + düz ekrana sahip olacak ve 156,2 x 73,2 x 8,8 mm boyutlarında olacak. Ekran ince çerçevelere sahip olacak. Akıllı telefonun kare bir kamera çıkıntısına yerleştirilmiş bir çift kamera ile geleceği söyleniyor, ancak kamera çözünürlükleri şu anda bilinmiyor.

Google’ın bu telefonda, bir delik tarzında sol üst köşede bulunan tek bir özçekim kamerası kullanması bekleniliyor. Maalesef özçekim kamerasının çözünürlüğü hakkında da hiçbir şey bilmiyoruz. Diğer özellikler arasında stereo hoparlörler, uzun zamandır alışık olmadığımız 3,5 mm kulaklık girişi, arka tarafta parmak izi sensörü bulunuyor olacak.

Pixel 5a dışında, Google’ın üretim hattında başka bir heyecan verici ürünü var. Jon Prosser’e inanacak olursak, Google ikinci nesil Pixel Buds’larını Nisan ortasında piyasaya sürecek. Bununla birlikte, kesin çıkış tarihi hala bilinmiyor ve kulaklıkların özellikleri hakkında hiçbir şey bilmiyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler