Cumartesi, Nisan 20, 2024

Google Pixel Cihazlar için Android 12 Beta 2 Yayımlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Görsel açıdan tamamen yenilenen Android 12 işletim sisteminin geçen ay daha geniş bir kullanılabilirliğe girmesinin ardından Beta 2, bugün Pixel akıllı telefonlara yayılıyor. Bu, Android’in bir sonraki sürümünün genel kullanımına yaklaştığı için artımlı iki Beta kalitesindeki sürümün ilkidir.

Geliştiricilere, Android Beta’dakilerden gelen geri bildirimleri izlerken, Android 12’yi hedefleyerek uyumluluk testine devam etmeleri ve erken testlere başlamaları talimatı verildi. Nisan ayında gerçekleştirilen I/O etkinliğinde Google, Beta 2’nin, hangi uygulamaların mikrofona, kameraya veya konuma eriştiğine dair 24 saatlik bir zaman çizelgesi sağlayan Ayarlar’daki bir gösterge panosundan başlayarak, Android 12’nin temel gizlilik özelliklerinin çoğunu tanıtacağını söyledi.

Android 12 Beta 2 privacy
Google Pixel Cihazlar için Android 12 Beta 2 Yayımlandı 3

Kullanıcılar ayrıca bir uygulamadan hassas verilere neden eriştiğine ilişkin ayrıntıları isteyebilir ve geliştiriciler bu bilgileri yeni bir sistem amacı olan ACTION_VIEW_PERMISSION_USAGE_FOR_PERIOD ile bir etkinlikte sağlayabilir. Kullanıcıların belirli bir zaman diliminde erişimleri anlamalarına proaktif olarak yardımcı olmak için uygulamaların bu amaçtan yararlanmasını öneririz.

Android 12 ayrıca, “Pano aynı uygulamadan kopyalanmışsa” dışında, bir uygulama panoya her eriştiğinde/okuduğunda ekranın altında bir mesaj (artık kaynağı bir uygulama simgesi aracılığıyla gösterir) gösteriyor.

Bu arada, uygulamalar bu iki sensöre erişim sağladığında ekranınızın sağ üst köşesinde mikrofon ve kamera göstergeleri görünecektir. Hızlı Ayarlar’dan yeni geçişler, mikrofona ve/veya kameraya uygulama erişimini hızla devre dışı bırakmanıza olanak tanıyor.

android 12 beta 2 internet
Google Pixel Cihazlar için Android 12 Beta 2 Yayımlandı 4

Beta 2, Google’ın Hızlı Ayarları iyileştirmeye devam ettiğini de gösteriyor. Yeni bir “İnternet” menüsü size mevcut aktif bağlantıları gösterir. Wi-Fi durumunda, standart simge ve ağ adıdır. Dokunarak, hızlı bir şekilde bağlantıyı kesebileceğiniz, diğer Wi-Fi bağlantılarını görebileceğiniz ve mobil ağınızı açıp kapatabileceğiniz bir İnternet Paneli açar.

Hızlı Ayarlar’ın başka bir yerinde, “Kartlar ve geçişler”in yerini alacak küçük bir resim önizlemesi içeren yeni bir “GPay” kutucuğu bulunurken, Güç menüsü ve Hesap değiştirici, QS ve Ayarları düzenleme yeteneğinin yanı sıra alt satırda mevcut.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler