Perşembe, Mart 28, 2024

Google, Polonya’da Bir Bulut Merkezi Kuracak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google tarafından Cuma günü yapılan açıklamada, teknoloji devi Avrupa genelinde artan satış oranlarını ele geçirirken Polonya’da yeni bir bulut merkezi açacağını duyurdu.

Duyuru, Google Cloud’un bulut altyapısını Avrupa bölgesine yayma hedeflerinin altını çiziyor. Google Cloud departmanının İcra Kurulu Başkanı Thomas Kurian Perşembe günü CNBC’ye verdiği bir röportajda Avrupa’nın iş dünyası için büyük bir odak noktası olduğunu söyledi.

Kurian konuşmaya devam etti

“Aslında burada insanlar, müşteriler, gelirler açısından dünyanın diğer bölgelerinden daha hızlı büyüyoruz.”

varşova

Google Cloud şu anda altı tanesi Avrupa’da olmak üzere dünya çapında 20 adet bulut bölgesi işletmekte. Şirket Cuma günü Polonya’nın başkenti Varşova’daki yeni konumunun orta ve doğu Avrupa’daki müşterilerin bulut hizmetlerinden yararlanmasına yardım edeceğini söyledi.

103991584 RTSQQJD

Geçen hafta, Google’ın İcra Kurulu Başkanı Sundar Pichai, şirketin önümüzdeki iki yıl içinde Avrupa’daki veri merkezlerini genişletmesi için 3,3 milyar dolar değerinde yatırım yaptığını duyurdu.

Bankalar için iyi bir olanak

Geçen yıl Google’ın bulut işinin başına geçen Kurian, CNBC’ye verdiği demeçte, şirketin Avrupa’daki büyümesinden “son derece emin” olduğunu söyledi. Bankacılık gibi sektörlerde bulut hizmetlerine yönelik “muazzam tüketici talebine” işaret edilerek, Avrupa’daki merkez bankalarının bulutu “risk kaynağından çok bir “olanak sağlayan” olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler