Cumartesi, Nisan 20, 2024

YouTube Music, Android Cihazlarda Kurulu Olarak Gelecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google Play Music, yerini kardeşine bırakıyor; YouTube Müzik, Android’in bir parçası olarak gelen en son Google uygulamasıdır. Şirket, abonelikli müzik servisinin kutudan çıkan Android 10 yüklü tüm cihazlara önceden yükleneceğini açıkladı – ve Google Play Müzik’in yerini alacak.

Şimdiye kadar, YouTube Müzik artık Google Play’den ayrı bir indirme gerektirdi, ancak artık gerekmiyor. Bu uygulama ayrıca gelecekte Android 9 Pie ile birlikte gelen yeni cihazlara önceden yüklenecek.

google play music hero

YouTube Müzik departmanının Ürün Müdürü Brandon Bilinski, yayımladığı bir blog yazısında şunları dile getirdi.

“Yeni Android 10 cihazlara sahip Google Play Müzik dinleyicileri, Google Play Music’i Google Play Music’ten indirip hesaplarına giriş yaparak keyfini çıkarmaya devam edebilir”

Kullanıcılar bunu istemiyor

YouTube, Google Müzik’in piyasaya sürülmesinden bu yana, hizmetin sonuçta Google Play Müzik’in yerini tek abonelik müzik platformu olarak alacağını söyledi fakat şirket Google Play Müzik’ten YouTube Müziğine kullanıcı verilerini ve kitaplıklarını getirme işlemini geciktirdi ve bu geçiş başarılı oluncaya kadar insanlar yeni platforma geçiş yapmak istemiyor.

google play youtube music

Bu yeni paketlenmiş yerleşimden önce bile, YouTube, oldukça popüler olan uygulama içindeki premium aboneliklerini agresif bir şekilde tanıtıyor ve YouTube Premium’un avantajlarını ortaya çıkaran sık sık açılan ekranlar açıyor. YouTube’un Premium servisini satın almak reklamsız bir görüntüleme deneyimi sağlıyor, çevrimdışı indirmelere izin veriyor ve bir YouTube Music Premium üyeliğini içinde barındırıyor.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler