Çarşamba, Nisan 24, 2024

Google, Telefon Dolandırıcılığının Önüne Geçecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet ve teknoloji devi Google beyciğim, Android işletim sistemine sahip telefonlarda arama işlevini gerçekleştiren Telefon (Phone) uygulamasına yepyeni bir özellik entegre ederek telefon dolandırıcılığının önüne geçmeyi hedefliyor.

Bildiğiniz üzere bankacılık işlemleri, randevu alma, hastane, telekominikasyon, restoran gibi yerlerde olan işlerimizi çoğu zaman telefon aracılığı ile gerçekleştiriyoruz ama bazen bizi arayıp kendisinin bir banka çalışanı olduğunu söyleyen kişiler dolandırıcı olabiliyor.

Google’ın Telefon uygulamasına getireceği yeni güncelleme ile bu dolandırma işleri telefon cephesinde tamamen yok olacak çünkü bu özellik sayesinde sizi arayan numaranın hangi şirkete ait olduğu ve arama nedeni ekranınızda gözükecek.

Numaralar için mavi tik geliyor

67c8cde743edda657dcc1c289867b3557e6d5c1f
Google, Telefon Dolandırıcılığının Önüne Geçecek 2

Şirketin ‘Verified Calls’ ismini verdiğini Doğrulanmış Aramalar özelliği ile artık sizi arayan numara eğer Google tarafından onaylanmış ve Google’ın veritabanına kayıt edilmiş ise bunun onaylanmış bir numara olduğunu belirten mavi tik, şirketin adı ve arayan numaranın sizi arama nedeni ekranda yer alacak.

Şu anda deneme sürecinde

Yeni özellik şu anda pilot olarak belirlenen bölgelerde pilot kullanıcılar üzerinde test ediliyor ve yakın zaman içerisinde tüm Android kullanıcılarına aktarılacak. Bunlara ek olarak bu özelliğin en çok yaşlı insanların faydasına olacağına inanıyorum nitekim kendileri dolandırılmaya çok müsaitler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler