Perşembe, Nisan 25, 2024

Google, Telefon Uygulamasına Ses Kaydı ve Transkripsiyon Özelliği Ekliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Telefon görüşmelerini kaydetmenin kolay bir yolunu istiyorsanız, Google bu özelliği Google Telefon Uygulaması’na eklemeye hazırlanıyor gibi görünüyor. Ayrıca, şirket, kullanıcıların yaptığı aramaların konuşmalarını metin olarak görüntülemesine olanak tanıyan bir seçenek dahi içeriyor gibi görünüyor.

XDA Developers ve 9to5Google tarafından yayımlanan bir yazıda, Google Telefon uygulamasının 44. sürümünde tam olarak etkinleştirmeyi başardığı özelliğe daha yakından bakmak için bazı APK araştırmaları yaptı.

Özellik kullanıma sunulduğunda, kullanıcılar gelen veya giden çağrılar sırasında kullanıcı arayüzünde bir ‘Kaydet’ düğmesi görünecektir. Bu düğmeye bir kez dokunulması çağrıyı kaydetmeye başlar ve ikinci bir dokunuş kaydı sona erdirir. Daha sonra, arama kaydından sesini dinleyebilirsiniz ve bir düğme ile aramanın bir .WAV dosyası olarak paylaşabilirsiniz.

2020 01 29 image 4
Google, Telefon Uygulamasına Ses Kaydı ve Transkripsiyon Özelliği Ekliyor 2

Bir diğer özellik ise, kaydedilmiş bir aramanın bir transkriptini görüntüleme yeteneği olmalıdır, bu da Google Kaydedici uygulamasının arkasında aynı teknolojiyi kullanacaktır. Bu özellik kesinlikle telefon görüşmesi yapan herkes tarafından takdir edilecektir.

Kayıt ederken dikkat etmeniz gerekecek

Aramaları kaydedebilmek bazı yasal sorunları beraberinde getirir. Özelliği ilk kez etkinleştirirken, bir iletişim kutusu kullanıcılara birçok ülkenin aramaları kaydederken her iki tarafın da rızasını gerektirdiğini hatırlatır. Kendisini sorumluluktan korumak için Google, diğer taraflara önceden kaydedildiklerini ve kayıtların ne zaman bittiğini bildiren bir bildirim gönderecektir.

Bu bahsi geçen özellikler öncelikle Pixel cihazlara ulaşaca ve belirli konumlardaki diğer telefonlara özel olarak sunulabilir. Ancak Xiaomi, Google Telefon uygulamasının Avrupa’da sattığı tüm telefonlara önceden yükleneceğini açıkladı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler