Cuma, Mart 29, 2024

Google’dan Apple Arcade Benzeri Servis: Google Play Pass

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bildiğiniz üzere Eylül ayında, Steve Jobs Tiyatro Salonunda gerçekleşen lansmanda Tim Cook beyciğimiz yeni iPhone modelleri ile birlikte Apple Arcade ismini verdiği çevrimiçi oyun abonelik sistemini tanıtmıştı. Apple’a özgü oyunların yer edineceği servis 4.99 Amerikan Dolarından başlayacaktı.

Google ise Apple Arcade servisine oldukça benzeyen ve ismini ‘Google Play Pass’ diye adlandırdığı bir servisi paylaştı. Bu servis tıpkı Apple Arcade sadece yayımcısı ve yapımcısı Google.

Google Play Pass, Google destekli cihazlar için Google tarafından sunulan bir oyun ve uygulama abonelik hizmetidir. 23 Eylül 2019 tarihinde Amerika Birleşik Devletlerin’de piyasaya sürüldü. Aboneler, reklamları ve uygulama içi satın alma işlemlerine dahil olmayan uygulamalara ve oyunlara aylık abonelik ücreti olan 4,99 ABD dolarını ödeyerek erişim sağlayabilir.

Türkiye’de var mı? – Google Play Pass şu anlık Amerika Birleşik Devletleri bölgesinde kullanılmakta fakat ilerleyen zamanlarda diğer ülkelere yayılması bekleniliyor.
Kullanmak için neler gerekli? – Play Pass servisini kullanabilmek için Play Store servisinin 16.6.25  sürümünün yüklü olduğu bir Android cihaza sahip olmanız gerekiyor.
Fiyatlandırması Nasıl? – Google Play Pass servisine 4.99 Dolar vererek erişebilirsiniz. Aynı zamanda tek bir erişim ile 6 adet aile üyesine erişim sağlayabilirsiniz.

Geliştiricilere Katkısı Ne Olacak?

Eğer güzel bir uygulamanız var ise bunu sadece Google Play Pass içerisinde pazarlayabilirsiniz. Google’ın hazırladığı formun linkini buraya bıraktık, formu doldurarak Google ekibi ile iletişime geçebilirsiniz ve uygulamanızı daha kaliteli bir pazarda pazarlayabilirsiniz. Servis şu anlık sadece Amerika Birleşik Devletleri bölgesinde olduğu için diğer ülkelerden gelen aplikasyonların mağazaya eklenmesine izin verilip verilmediğini bilmiyorum.

Geliştiricilere nasıl ödeme yapılacak?

Android geliştiricileri, uygulamaları kullanıldığında telif hakkı kazanacaklar. Google, geliştiricilere ne ödeme yapacağını hesaplamak için bir uygulamada, diğer sinyallerle birlikte ne kadar zaman harcanacağını hesaba katar. Şirkete göre, bu sürükleyici deneyimleri ödüllendiriyor.

Uygulamalar Play Pass’dan kaldırıldığında ne olur?

Geliştiriciler, uygulamalarını Google Play Pass’ten kaldırmayı tercih edebilirler, ancak aboneler daha sonra “uzun bir süre” için erişim sağlayabilirler.

Android TV desteği?

Google, lansman sırasında Android telefonları, tabletleri ve Chromebook’ları hedeflediğini belirtti. Android TV, platformunun Play Store’a ücretsiz olarak yüklenebilen Play Pass’te bulunan oyunlarla destekleniyor, ancak henüz tarama deneyimi mevcut değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler