Cuma, Nisan 26, 2024

Google’dan Microsoft Teams’e Rakip: Spaces!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google bugün, şirketler için sunduğu çözüm ailesi Workspace’te tüm kullanıcılar için ekip işbirliği için merkezi bir yer olan Spaces’ın kullanıma sunulduğunu duyurdu. Spaces servisini Microsoft Teams ve Slack’in daha sade versiyonu olarak düşünebilirsiniz; internet devi şirket bu servisi ile uzaktan çalışma iş modelinde Microsoft Teams ve diğerleri ile rekabet edecek.

Google Spaces; Takvim, Drive, Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar, Meet ve Görevler gibi Google Workspace araçlarıyla sıkı bir şekilde entegre edilmiş bir hizmet. Google ayrıca Spaces’in önümüzdeki aylardan itibaren aşağıdaki yeni özellikleri alacağını açıkladı:

3 Google Meet calling min
Google'dan Microsoft Teams'e Rakip: Spaces! 2
  • Kolaylaştırılmış gezinme: Esnek bir kullanıcı arayüzü, kullanıcıların gelen kutularına, sohbetlerine, alanlarına ve toplantılarına – hepsine tek bir yerden – kolayca erişmelerine yardımcı olacak, böylece önemli olan her şeyin üstte kalmasını sağlayabilecekler.
  • Keşfedilebilir alanlar: Alanlar ve içerikleri, bir organizasyonun tüm üyeleri tarafından keşfedilebilir hale getirilebilir, böylece diğer insanlar sohbeti bulabilir ve sohbete katılabilir. Yöneticiler ayrıca keşfedilebilirliği kuruluşları için varsayılan olarak ayarlayabilir.
  • Gelişmiş arama: Kullanıcıların alanların içinden ve arasında kolayca içerik bulmasına ve hatta katılmak için yeni alanlar keşfetmesine olanak tanıyor. Alanlarda “Her şeyi ara” modu, güçlü yeni işbirliği olanakları sunar ve ekibin toplu bilgi tabanına erişmeyi kolaylaştırıyor.
  • Hat içi konu ileti dizisi oluşturma: Bir alandaki herhangi bir mesaja yanıt verme yeteneği, ekipler ve kuruluşlar arasında daha derin tartışmaları ve işbirliğini teşvik edecek.
  • Güçlü güvenlik ve yönetici özellikleri: İçerik denetleme, alanları yönetme ve etki alanları ve şirketler arasında sağlıklı iletişim için doğru kuralları belirleme araçları sunacak.

Google bugün ayrıca Google Meet aramalarının Workspace’e geldiğini de duyurdu. Google Meet araması, Gmail mobil uygulamasındaki bire bir sohbetlerde kullanılabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler