Cumartesi, Nisan 20, 2024

Google’ın Ana Şirketi ‘Alphabet’ Artık 1 Trilyon Dolarlık Bir Şirket

Paylaş

silkroad gaminggentr

Arama devi (GOOG), 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan dördüncü şirket

Google’ın ana şirketi Alphabet ($ GOOG), şu anda 1 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaşan dördüncü Amerika Birleşik Devletleri şirketidir. Pazar ve Perşembe günü piyasalar kapanmadan hemen önce, günün ticaretini %0.87 artışla 1.451.70 $ ‘da tamamladı.

Google CEO’su Sundar Pichai, Google’ın kurucu ortağı Larry Page ve Sergey Brin’in Alphabet kontrolünü bırakmasından sonra Aralık ayında Alphabet CEO’su olarak göreve başladı.

Yöneticiler tarafından cinsel istismar iddiaları ve 20.000 kişilik bir Google Walkout çalışanı protestosu içeren şirkette engebeli bir kaç yıl oldu.

Alfabenin 3 Şubat’ta dördüncü çeyrek kazançlarını bildirmesi planlanıyor ve Wall Street analistleri, bu rakamın yıllık% 20 artışla 46.9 milyar $ ‘lık geliri rapor etmesini bekliyorlar.

Apple, 2018’de 1 trilyon $ sınırına ulaşan ilk ABD şirketi oldu, ancak ardından o yıl Amazon tarafından (o zamandan beri bu rakamın altına düştü) ve Microsoft, Nisan 2019’da 1 trilyon $ işaretine ulaştı. trilyon piyasa değerine ulaşan ilk firma 2007 yılında PetroChina oldu ve geçtiğimiz yılın sonunda, Suudi Aramco, Aralık ayında Riyad borsasına girişinden kısa bir süre sonra ilk 2 trilyon dolarlık şirket oldu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler