Cuma, Nisan 26, 2024

Rapor: Dünya’da yeni oyuncuların %41’i AMD işlemcilerini tercih ediyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Rapor: Evet, AMD bir süredir Intel’in CPU pazarındaki liderliğini elinden aldıktan sonra, farklı çalışmalar içerisinde devam ediyor. Hal böyle olunca CPU pazarında da yeni gelişmeler duymaya devam ediyoruz. Şimdi Team Red tarafından hazırlanan yeni raporda dünya genelinde oyuncuların %41’inin AMD işlemcisini tercih ettiği ortaya çıktı.

Anket Ekim 2019 tarihinde yapıldı

O tarihte toplamda 14.447 kişi ankete katıldı ve toplamda 143.264 yanıt verildi. Tamı tamına 55 sayfalık rapor hazırlandı. Ancak bu rapor neden bu şekilde hazırlandı bilmiyorum ama, tam raporu görebilmek için (sektördeki hedefleri gösterdiği içinmiş) “9.000 dolar ödeme yapmanız gerekli” diyorlar.

Wccftech anket sonuçları hakkında bir gerçeğe değindi. Katılımcıların %41’inin sistemlerinde AMD işlemci bulunuyor. Şirket yıllarca Chipzilla’nın gölgesinde konaklarken, Intel’e yetiştiğini görmek ve son zamanlarda top listelerde sürekli AMD işlemcilerinin satıldığı günlere de erişmiş olduk.

AMD Zen mimarisi ile değişmeye başladı

Böyle de bir gerçek var emin olun. Şirket Zen mimarisini duyurması ile birlikte bir değişimin içine girdi. Şirketin pazar payı 2017’nin ikinci çeyreğinden bu yana sürekli artarak katlandı. Ayrıca işlemciler Amazon’da en çok satanlar arasına girdi. Hatta bir ara liste o kadar AMD ile doldu ki, Intel işlemciler görünmüyordu bile.

Öte yandan Kasım ayında Avrupa’lıların %60’ının Intel’e kıyasla AMD işlemcilerini tercih ettiğini gösteren bir rapor daha yayınlandı. Bir de işin Steam tarafı var biliyorsunuz. Steam 2019 verilerine göre oyuncuların %84’ü Intel işlemci kullanıyor. Bu ama eski, ama yeni. Katılımcıların %16’sı ise AMD kullanıyor. Aradaki bu fark, Kasım ve Aralık aylarında %3.39 azaldı.

amd vs intel steam islemci raporu

Bu yıl piyasaya sürülecek olan AMD Ryzen 4000 serisi işlemciler ile AMD’nin geleceği parlak görünüyor. Fiyat/Performans kanadında hem Türkiye’de hem de dünya genelinde son kullanıcılar giderek Intel’e olan sitemlerini büyütüyor. En basit örneği; hala stok soğutucularında bir değişikliğe gitmedikleri gibi.

amd islemci raporu

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler