Cuma, Mart 29, 2024

Sonunda Wikipedia Kullanıma Açıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Wikipedia için merakla beklenen açıklama sonunda geldi. Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından akşam saatlerinde yapılan açıklamayla beraber Wikipedia için erişimin yeniden sağlandığı duyuruldu.

Anayasa Mahkemesi tarafından sitenin kapatılmasını hak ihlali olarak gösteren kararın açıklanmasının ardından, zaten sitenin erişim engelinin kalkması için sürecin başladığı duyurulmuştu. Bu yönde kararın ne zaman uygulamaya alınacağını merakla bekliyorduk. Gerekçeli kararın açıklanmasının ardından aradan geçen birkaç hafta sonrasında bugün sabah itibariyle Resmi Gazete üzerinden de yayın yapıldı.

Resmi Gazete üzerinden de beklenen duyurunun yapılması artık sürecin sona geldiğini gösteren en büyük kanıt olmuştu. Bu süreçten sonra tüm gözler BTK’ya çevrildi. Bugün akşam saatlerinde gelen açıklama ise artık sitenin yeniden erişime açıldığını doğrulamış oldu.

Wikipedia şu sıralar erişime açıldı

BTK tarafından yapılan açıklamaya göre sitenin yeniden erişime açılmasıyla alakalı olan tüm çalışma tamamlandı. Düzenlemelerin yapılmasının ardından operatörlerin bilgilendirildiğini de ekleyelim. Operatörler tarafından yapılan düzenleme sonrasında ise saat 23:30 itibariyle siteye erişim sağlanmaya başladı.

Wikipedia

Şu an için tüm kullanıcılar erişim sağlayamıyor. Bunun nedeni ise operatörlerin gerekli DNS değişikliklerini uygulamasının biraz zaman alıyor olması. Bu nedenle anında siteye giremeyebilirsiniz. Kısa süre içerisinde tüm kullanıcılar için Wikipedia’nın sıkıntısız bir şekilde erişime açık olacağını belirtelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler