Perşembe, Nisan 25, 2024

GTA 5 Yeni Nesil Konsollarda Nasıl Gözüküyor? Görüntü Karşılaştırması

Paylaş

silkroad gaminggentr

GTA 5, tam 9 senelik bir oyun. Yılların oyunu şu sıralar bir kez daha gündemde çünkü yeni nesil konsol sürümü de yayınlandı. Yakın zamanda oyunun yeni nesil konsollar için çıkış yaptığı haberiyle karşınıza gelmiştik.

Şimdi ise bu konuda yapılan bir karşılaştırma ile geliyoruz. Özellikle PS5 oyun konsollarında yapımın nasıl bir görüntü farkı sunacağı merak ediliyordu. Hadi o zaman videoya geçelim de şu farka bir bakalım.

GTA 5, PS5 Konsollarında Nasıl Bir Görüntü Farkı Sunuyor?

GTA series Videos kanalı tarafından yayınlanan karşılaştırmada, hem tüm PlayStation modelleriyle hem de PC modelleriyle bir karşılaştırma yapılmış. Açıkçası PS3 serisine kadar gidiliyor olması da ayrı bir konu. Düşünün bir oyun hem PS3 hem PS4 hem de PS5 serisine geldi. Artık ne kadar uzun soluklu bir yapım olduğunu başka bir zaman yine tartışırız. Biz karşılaştırmaya geçelim.

Karşılaştırmaya baktığımız zaman PS5 versiyon ile PS4 versiyon arasında çok net bir fark gözüküyor. Dikkatli baktığınız zaman PS5 serisinde, dokular ve modeller çok daha detaylı yapılmış.

Karakter yüzlerine bakıldığında aradaki fark net olarak anlaşılıyor. Burada PS5 performansına ek çok yaklaşan ise PC platformu olmuş.

PC’de 4K Ultra ayarlarda, özellikler şehir atmosferi ve patlama efektlerinin daha iyi olduğunu söylemem lazım. Video içerisinde 1:56 süresinde yağmur damlalarına dikkat edin. Burada PS5 ile PC arasındaki fark biraz daha net anlaşılıyor.

Zaten PS3 serisini hiç saymıyorum adeta farklı bir oyun gibi duruyor ve çok geride gözüküyor.

Unutmadan şunu da belirtelim ki PS5 oyun konsollarının yükleme süresinden de söz edilmiş. Yükleme süresinde GTA 5 yeni nesil konsol sürümü açık ara önde.

Bakalım darısı GTA 6 ile GTA 5’i karşılaştırdığımız günlere diyelim. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler