Cuma, Nisan 26, 2024

GTA V, PlayStation 5 ve Xbox Series X|S Konsollar için Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yıl olmuş 2022 biz hala GTA V oyununu konuşuyoruz. Görünen o ki konuşmaya da devam edeceğiz. Zira RockStar Games, oyuna desteğini kesmedi ve bir türlü tam olarak GTA 6 yapımına odaklanmadı. Bugün oyun için yine yeni bir adım atıldı ve GTA V yeni nesil konsollar için çıkışını yaptı.

Beklendiği gibi hem PS5 oyun konsolları hem de Xbox Series X ve S oyun konsolları için yapım yayınlandı.

GTA V Yeni Nesil Konsollar için Yayınlandı

Yeni nesil konsollarda ne kadar ilgi çekecek bilmiyoruz ama tabii ki oyunun yeni nesil konsollara gelişiyle bazı yeni düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemelerden de söz edeceğim ama baştan söyleyeyim çok fazla şey beklemeyin. GTA 5 yine bildiğimiz, oynadığımız GTA 5. 🙂

GTA V yeni nesil konsol

Düzenlenen Görseller ve Grafikler: Yeni nesil konsollar için yapılan ilk düzenleme grafikler ve görseller üzerine oldu. Işın izleme desteği, çok daha iyi doku kaliteleri, 4K çözünürlükler ve HDR desteği gibi artılarla oyunun görsel yönü güncellenmiş durumda. Oyunculara 3 yeni grafik modu sunuluyor. Bu konuda oyun ne kadar değişti karşılaştırmaları görmek gerekiyor.

3D Ses Artısı: Ses konusunda da bir düzenleme söz konusu. GTA V yeni nesil konsollar için yüksek doğruluk oranına sahip ses artısını sunacak. Çevre seslerinin çok daha detaylı bir şekilde verilebileceği söylenmiş. Artık orasını da oyunu oynadıktan sonra değerlendireceğiz.

Yükleme Süreleri Hızlandırılmış: Oyunun dev haritasında zaman zaman yükleme sürelerinin uzunluğu gündeme gelebiliyordu. Yeni nesil konsol versiyonunda ise yükleme süreleri çok daha hızlı olacak.

GTA V yeni nesil konsol

DualSense İçin Ek Destek: GTA V PS5 versiyonunda, DualSense için detaylı bir geri bildirim çalışması yapılmış. Patlamalar, yol yüzeylerinde olan pürüzler ve çok daha fazlası, DualSense’in dokunsal geri bildirimiyle oyunculara aktarılmış olacak.

Yeni İçerikler ve Araçlar: Oyunun yeni nesil konsollar için gelen sürümünde bazı ek görevler ve içerikler de olacak. Hao’nun özel işlerini göreceğiz. Yeni nesil konsollara özel 5 araçta ek olarak sunulacak. Pfister Astron Custom, Imponte Arbiter GT, Karin S95, Coil Cyclone II ve Pegassi Weaponized Ignus.

 

GTA Online Ana Oyundan Ayrıldı!

GTA V yeni nesil konsollar için geldi ve yukarıda saydığımız değişiklikler başı çekecek ama fazlası da var. Yapımda, GTA Online ilk defa bağımsız bir oyun olarak yayınlandı.

Detaylı kariyer oluşturucu, yine oldukça detaylı yeni bir menü tasarımı ile beraber GTA Online yeni nesil konsollarda artık bağımsız bir oyun.

PlayStation 5 oyuncuları, GTA Online’ı ayrı bir oyun olarak şimdilik ücretsiz bir şekilde alabilecek. 14 Haziran 2022 tarihine kadar oyun ücretsiz kalmaya devam edecek.

Xbox Series X ve S kullanıcıları ise bu süre içerisinde oyunu büyük oranda indirimle alabilecek.

Unutmadan oyuncuların mevcut GTA Online profillerini yeni nesil konsollara taşıyabileceğini de ekleyelim.

Evet böylece GTA V yeni nesil konsollara da gelmiş oldu. Yılların oyunu yeni nesil konsollarda nasıl karşılık bulacak göreceğiz. Aynı ilgi devam eder mi? Aynı ilgi yeni nesil konsollarda da devam ederse GTA 6 ne zaman gelir? Sorular uzun. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler