Perşembe, Nisan 25, 2024

GTA 6 Ne Zaman Çıkacak? Çıkış Tarihi Belli mi?

Paylaş

silkroad gaminggentr

GTA 6 ne zaman çıkacak sorusu şu sıralar oyun dünyasının en popüler sorusu haline geldi. Düne kadar oyun gelecek mi gelmeyecek mi bunu bile bilmiyorduk. Şimdi ise çıkış tarihini konuşuyoruz.

Peki neden çıkış tarihini konuşuyoruz? Çünkü resmi bir duyuru geldi. 🙂 Rockstar Games, oyun için bir duyuru yaptı. Resmi tanıtım ya da oyunun ön gösterimi falan yapılmadı. Sadece söylenen “evet oyunu geliştiriyoruz….” oldu. Bunu zaten biliyorduk.

5.oyunu milyonlar satmış milyarlarca dolar para kazandırmış oyunun devamı tabii ki gelecekti. Bunun bir taktik olduğunu düşünüyorum. Siz GTA 5 oynamaya devam edin, biz 6 çıktığı zaman söyleyeceğiz, geliştiriyoruz gibi bir şey olduğunu düşünmekteyim.

Şimdi asıl sonu GTA 6 çıkış tarihi ne zaman? Artık şu oyunu görebilecek miyiz? Hadi bu konuda beraber bir değerlendirme yapalım.

GTA 6 Ne Zaman Çıkacak?

GTA 6 yapımının ne zaman çıkacağı konusunda en ufak bir fikrim olmadığını belirterek başlayayım. Fikri şuradan alacağız. Markanın eski oyunlarda neler yaptığına ve duyurular sonrasında oyunların ne zaman çıktığına bakacağız.

Önce bir GTA 5 oyununu değerlendirelim. Yanlış hatırlamıyorsam, bundan tam 11 yıl önce şöyle soğuk bir Ekim gününde 🙂 yeni oyun için duyuru yapılmıştı. 2011 Ekim ayında oyun duyurulmuş ve bazı bilgilerden söz edilmişti.

gta 6 ne zaman çıkacak

Peki oyun ne zaman çıktı derseniz orası bizim için güzel bir ipucu. Duyurunun üzerinden 2 yıl geçmişti ki oyun çıkış yaptı. Tam çıkış tarihi 17 Eylül 2013 olarak açıklanmıştı. Yani neredeyse oyun 2 yıl sonra çıkış yaptı. Bunu 1.ipucu olarak kenara yazalım. Duyuru ile çıkış tarihi arasında 22-23 aylık bir zaman.

Şimdi geçelim GTA 4 oyununa. Kimi kesim sevdi kimi kesim ise serinin kötü oyunlarından biri olarak değerlendirdi. GTA 4 için de ilk duyuru 2006 yılında yapılmıştı. 2006 yılının Mayıs ayı civarlarında duyurunun yapıldığını hatırlıyorum.

Kaçırmayın: AMD RX 6500 XT için tüm fiyatlar

Oyunun çıkışı için ise 2008 yılını beklememiz gerekti.  28 Nisan 2008 tarihinde serinin 4.oyunu da piyasaya sürülmüştü. Yine arada 23-24 aylık bir süre var. Yani duyurudan sonra yine neredeyse 2 yıl bekledik. Bunu da ipucu 2 olarak yazalım.

Oyunun AdıDuyuru ZamanıÇıkış Tarihi 
GTA 5 25 Ekim 201117 Eylül 2013
GTA 410 Mayıs 200629 Nisan 2008
GTA 6İlk duyuru 4 Şubat
2022
Belirsiz

Diğer serilere bakmayacağım. Çünkü diğer seriler GTA 4 ve GTA 5 oyunu kadar geniş kapsamlı değildi. GTA 6 ne zaman çıkacak sorusuna cevap arıyorsak, GTA 5 ve GTA 4 oyunlarının çıkış tarihlerini değerlendirmek daha doğru olur diye düşünüyorum.

Burada sadece yorum olarak yapacağım çıkarım yine bekleyeceğiz. Evet oyunun geliştirildiği duyuruldu. (Oyun değil geliştirildiği duyuruldu) Ama geçmişte de oyunlar duyurulduğu gibi çıkmadı. Aradaki süreleri görüyorsunuz.

gta 6 ne zaman çıkacak

Muhtemelen GTA 6 Rockstar Games’in bu bekleme geleneğini bozulmayacak. Arada uzun bir süre olacağını düşündüğümün altını çizeyim.

GTA 6 Çıkış Tarihi Neden Uzuyor?

Tabii ki kesin nedeni bilemeyiz. Ama markanın bugün yapmış olduğu duyuru okuduğumuz zaman nedeni az çok anlayabiliyoruz. RockStar Games, her yeni oyunumuzda, eski oyunun üzerine bir şeyler katarak çok daha iyi yapımlar sunmaya çalışıyoruz diyor. Yani yeni oyunun çok daha iyi olması lazım.

Böyle olunca, ince ince oyunun geliştirilme süreci üzerinde durulduğunu düşünebiliriz. Biliyorsunuz son dönemde tamamlanmamış oyunların yayınlanması gündemde.

gta 6 ne zaman çıkacak

Oyun tamamlanmadan çıkıyor ve güncellemelerle sorunlar çözülmeye çalışılıyor. Önümüzde Battlefield 2042 gibi bir örnek var. Böyle bakılırsa, RockStar Games’in yaptığı oldukça mantıklı.

Oyun tamamen hazır olmalı ve dev bir kitleye sahip olan GTA 5 yapımını unutturmalı. Tabii ki zamana ihtiyaçları olacak.

GTA 6 Sistem Gereksinimleri Önden Belli Olur mu?

Bu soruyu neden eklediğimi şimdi açıklayacağım. Bir dönem sistem toplarken ya da bilgisayar alırken akla gelen viral olmuş bir soru vardı. “GTA 5’i açar mı?” 🙂

Bence GTA 5, dönemine göre ilerde olan bir oyundu. Yapım 2013 yılında çıktı ama grafikler, mekanikler, oynanış yapısı şu an bile birçok oyunla yarışır durumda.

gta 6 ne zaman çıkacak

Haliyle GTA 6 sistem gereksinimleri konusu da çok merak ediliyor. Bunu önceden bilmemiz mümkün değil. Son aşamaya kadar da sistem gereksinimleri açıklanmayacaktır. GTA 6 kaç GB olacak ya da ekran kartı isteği nasıl olacak bunu tanıtım sonrası görebiliriz.

Yeni bir viral gelecek mi bunu da göreceğiz. Bu kez soru “GTA 6 açar mı?” sorusu olabilir. 🙂

GTA 6 Fiyatı Ne Olur?

Yine resmi bir bilgi olmadan yorum yapabiliriz. GTA 6 ne zaman çıkacak sorusu kadar merak edilen diğer bir soru GTA 6 fiyatı.

Yakın zaman revize edilmiş olan üçleme oyunu geldi. Fiyatı can yakıcıydı. Muhtemelen GTA 6 da çok ucuz bir oyun olmayacaktır. Ama dönemin şartları neler olacak, döviz kurlarındaki durum ne olacak bilemeyiz. Fiyatı konuşmak için çok ama çok erken.

“GTA 6 çıkış tarihi nedir?”, “GTA 6 çıkış tarihi ne zaman?” Gibi soruları değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Keşke bir tarih verebilsek. Hep beraber bekleyip göreceğiz. Yine de yeni oyun hakkında merak ettiğiniz başka bir konu varsa, yorumlarınızı bekleriz. Net bir cevap veremesek bile kendi yorumlarımızı ve görüşlerimizi sizlerle paylaşırız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler