Cuma, Mart 29, 2024

AMD RX 6500 XT Fiyatı ve Satışta Olan Modeller

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD RX 6500 XT fiyatı ortaya çıkmaya başladı. CES 2022 sıralarında tanıtılan yeni giriş seviyesi ekran kartı modelinin bir bir stoklara girdiğini görüyoruz.

Tabii ki üreticilere göre belli teknik ve tasarımsal farklar var ama modelin Türkiye fiyatları da yavaş yavaş şekillenmeye başladı diyebiliriz.

Listeleri kontrol ettiğimiz zaman birkaç modelin şu an stoklara girdiğini görmekteyiz. Biz de bu modeller üzerinden bir fiyat paylaşımı yapmaya karar verdik.

Çeşitli e-ticaret siteleri ve satış noktalarında yer alan fiyatlara göre bir ortalama tablo çıkardık. Modeller satışa çıkmaya devam ettikçe tablomuzu güncelleyeceğimizi de belirterek fiyatlara bir bakalım.

Kaçırmayın: NVIDIA RTX 3050 vs RX 6500 XT karşılaştırması 

AMD RX 6500 XT Fiyatı Nasıl? Hangi Model Kaç TL’ye Satılıyor?

Dilerseniz önce tablomuzu paylaşalım. Sonrasında birkaç ek noktadan daha söz edeceğiz.

Marka Model En Düşük FiyatEn Yüksek Fiyat
XFXSpeedster QICK 210
RX 6500 XT
4.626 TL7.905 TL
SapphirePulse RX 6500 XT5.192 TL7.885 TL
ASUS Dual Radeon
RX 6500 XT OC
6.143 TL7.980 TL
ASUS TUF Gaming
RX 6500 XT OC Edition
6.466 TL7.990 TL
GigabyteEagle 4G Radeon
RX 6500 XT
6.174 TL***
PowerColorPowerColor ITX RX 6500 XT4.698 TL4.962 TL

Evet bu fiyatlar hakkında ek olarak söylememiz gereken detaylar olacak. AMD RX 6500 XT fiyatı için paylaştığımız tabloda görebileceğiniz gibi fiyatlar değişkenlik gösteriyor. En yüksek fiyatla en düşük fiyat arasında ciddi farkların olduğu modeller var.

AMD RX 6500 XT

Burada fiyat farkları bazı satıcıların indiriminden kaynaklı olarak oluşmuş gibi gözüküyor. E-ticaret sitelerine baktığınız zaman, sınırlı ürün için belli oranlarda indirimler var. Onun dışında söz etmek istediğim bir kaç nokta daha olacak.

  • Fiyatlar üreticilerin sitesinde yer alan fiyatlar değil. Cimri, Akakçe gibi sitelerden ve e-ticaret sitelerinden yaptığımız araştırmalar sonrasında karşılaştığımız fiyatlar. Muhtemelen ilerleyen günlerde de bu fiyatlar için de değişiklikler olacaktır.
  • Her model için henüz fiyatlar ortaya çıkmış değil. Hala stoklara girmesi beklenen modeller var.
  • Dediğimiz gibi fiyatlar değişiklik gösterebilir. Bunu bir pazar araştırması olarak düşünün. Şu an için kartların piyasada satış fiyatları ne durumda, hangi modelde fiyatlar nasıl değişiyor bir araştırma yaparak sizlerle paylaşmaya çalıştık.

Radeon RX 6500 XT fiyatı için ilerleyen günlerde nasıl değişimler olacak hep beraber göreceğiz. Bu arada sizin görüşlerinizi de bekleriz. Giriş seviyesi model için aşağı yukarı, ortaya çıkan ilk fiyatları nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bekleriz. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler