Perşembe, Nisan 25, 2024

Gigabyte Radeon RX 6500 XT Eagle 4G, Fiyatı ve Teknik Özellikleri Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

RX 6500 XT serisinin Gigabyte ayağında, ilk olarak Gaming modellerinin özelliklerinden söz etmiştik. Ama marka tek bir model sunmadı. Gaming modelinin yanında bir de Gigabyte Radeon RX 6500 XT Eagle 4G sunuldu.

Yine tanıdık yine güvendiğimiz bir seri olan Eagle serisine yeni üye eklenmiş oldu. Böylece 6500 XT ailesi için de Gigabyte sahneye çıktı diyebiliriz .Gaming modelini paylaştık, Eagle modelini de ele alalım.

Gigabyte Radeon RX 6500 XT Eagle 4G Tasarım Detayları

Gaming modelinde olduğu gibi uzun bir kart yok. Eagle serisinde yer alan çift fanlı yapı, karşımıza çıkıyor. Merkezde yer alan çift fanın dışında fanların hemen üst kısmında yer alan Eagle yazısı, ön kısımdaki tek hareket diyebiliriz.

Kaçırmayın: AMD Radeon RX 6500 XT Tanıtıldı

Zaten bu tip modellerde genelde sade tasarım yapısına yer veriliyor. Daha renkli ve hareketli tasarımları, üst segment ürünlerde görüyoruz.

Gigabyte Radeon RX 6500 XT Eagle 4G

Gigabyte Radeon RX 6500 XT Eagle 4G Tüm Teknik Özellikleri

Yeni ekran kartının tüm teknik özellikleri için detaylara geçeceğim. Soğutma konusunu hızlıca geçeyim ve bu kartın neler getirdiğine bakalım.

Gigabyte Radeon RX 6500 XT Eagle 4G

Yeni ekran kartında fan sayısına bağlı olarak Windforce 2x olarak isimlendirilen soğutucu sistem yer alıyor.

Merkezinde iki fanın olduğu soğutucu sistem, Gaming modelinden çok ayrılmıyor. Yine bu modelde de 3D fan kanat yapısı var. Havanın daha verimli bir şekilde akışını gerçekleştiren bu 3D fan kanatlarının, daha sessiz çalışma imkanı getirmesi de güzel artılardan.

Gigabyte Radeon RX 6500 XT Eagle 4G

Yine Gigabyte bu fanlarda da aktif fan sistemi sunuyor. Yani sıcaklık düşükse fan kapalı gerek yok. Sıcaklık yüksekse ve kart ısınıyorsa o zaman hadi fanlar iş başına.

Soğutma sisteminin olmasa olması olan bakır ısı boruları da yine yerli yerinde. GPU birimine tam temas eden geniş bakır ısı boruları, Gigabyte Radeon RX 6500 XT Eagle 4G soğutma sistemini tamamlıyor.

Teknik Donanım Konusunda Nasıl Bir Ekran Kartı?

Çok güçlü göreceğimiz serilerden olmayan ekran kartının soğutma performansının yeteceği kesin. Teknik donanım açısından bakıldığı zaman ise Gaming ile arasında sadece saat hız farkları olacak gibi.

Bu özelleştirilmiş olan seri için en önemli kısım olan saat hızı konusunda kesin bilgi açıklanmadı. Belirlenecek şeklinde bir ifadeye yer verilmiş durumda.

Gigabyte Radeon RX 6500 XT Eagle 4G

Onun dışında tabii ki teknik donanım aşağı yukarı aynı. Bu seride de 1024 çekirdekli 6 nm üretim sürecinden çıkan bir GPU birimi var. Bellek tercihinde de 4 GB GDDR6 64 bit bellek kullanılmış.

Bellek hızı iyi diyebileceğimiz 18000 MHz seviyesinde. Artık nasıl performans göstereceğini yeni performans testlerinde göreceğiz. AMD’nin yeni teknolojilerini destekleyecek olan ekran kartının, saat hızının ne zaman açıklanacağını ise bilmiyoruz.

Gigabyte Radeon RX 6500 XT Eagle 4G

Teknik Özellikler Özet

  • Bellek: 4 GB GDDR6 bellek, 64 bit ve 18000 MHz hızında
  • Saat Hızı: Hala netlik kazanmış değil.
  • Çekirdek: 1024 adet
  • Bağlantı: DisplayPort 1.4a girişi 1 adet ve HDMI 2.1 girişi 1 adet
  • Kart için Önerilen Güç Kaynağı: 400W
  • Konektör: 1 adet 6 pimli güç konektörü

Fiyat Ne Seviyede?

Fiyat açısından ne yazık ki bir şey söyleyemiyorum. Yine saat hızı değerinde olduğu gibi fiyatın açıklanmasını bir süre beklememiz gerekecek.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

  1. AMD Ryzen 5 5600 işlemci için en uygun ekran kartı ne olur? Bende Gigabyte AMD Radeon RX 6500 XT Eagle 4GB 64Bit GDDR6 ekran kartı var memnun değilim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler