Salı, Nisan 16, 2024

Gigabyte Radeon RX 6500 XT Gaming OC 4G Özellikleri ve Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD RX 6500 XT ekran kartı modelleriyle karşılaşalı çok bir zaman olmadı. Sadece birkaç gün önce yeni ekran kartları tanıtıldı. AMD fiyat performans ürününü sundu ve hemen gözlerimizi özel serilere çevirdik. Tabii ki tecrübesiyle yakından tanıdığımız Gigabyte ilk baktığımız adreslerden biri oldu. Markanın bu yeni seri için ise iki model sunduğu gözüküyor. Ama en dikkat çeken model Gigabyte Radeon RX 6500 XT Gaming OC 4G serisi.

Biz de serinin en etkili üyesi olarak görebileceğimiz bu modeli ele alacağız. Nasıl bir ekran kartıyla beraberiz?

Gigabyte Radeon RX 6500 XT Gaming OC 4G Tasarım

RX 6500 XT modeli öyle büyük bir ekran kartı değil. Bunu kabul etmiş durumdayız. Referans tasarım tek fanlı. Gerisini siz düşünün. Ama Gigabyte, kartı farklı bir noktaya taşımız. 6500 XT Gaming OC 4G modelinde tam 3 fan kullanılmış.

Gigabyte Radeon RX 6500 XT Gaming OC 4G

Önden baktığınız zaman kartın RX 6500 XT modeli olduğunu çıkarmanız zaman alır. Çünkü sıralı 3 fan kartı epey bir heybetli gösteriyor. Onun dışında markanın gaming serisinde kullandığı tasarım yapısının aynen yansıtıldığını da eklemiş olalım. Gri ve siyah renklerin hakim olduğu asimetrik kesim detayların öne çıktığı bir ön yüz.

Gigabyte Radeon RX 6500 XT Gaming OC 4G

Arka kısımda Gigabyte yazısının yer aldığı geniş metal plaka ve plaka üzerinde yine oldukça geniş hava akış noktası da olduğu yerde duruyor.

Kaçırmayın: 2022 Gigabyte Aero ve Aorus Laptoplar Tanıtıldı

Gigabyte Radeon RX 6500 XT Gaming OC 4G Teknik Özellikleri

Yeni ekran kartının teknik kısmına geçtik. Her modelde önce soğutma konusunda söz ediyoruz. Çünkü özel serilerin en büyük farkı bu. Soğutma konusunda daha iyi performans elde edilmesiyle, hem daha yüksek saat hızlarına ulaşılabiliyor hem de ekran kartları sürekli ve kararlı çalışabiliyor.

Gigabyte Radeon RX 6500 XT Gaming OC 4G

Marka bu konuda da çok tanıdık olduğumuz soğutma sistemini kullanmış. Açıkçası RX 6500 XT modeli için yeter de artar bile diye düşünüyorum.

Kartta WindForce 3X soğutma sistemi var. Grafen nano yağlayıcı ile kovanlı yataklara sahip olan 2.1 kat daha uzun ömürlü fanlar, soğutma sisteminin temelini oluşturuyor. Çift bilyalı tasarımlarıyla oldukça sessiz çalışan fanların, her kanat üzerinde özel boşluklu yapısıyla da hava akışını iyileştirdiğini görüyoruz.

Gigabyte Radeon RX 6500 XT Gaming OC 4G

Soğutma sisteminde fanların en büyük yardımcısı ise GPU ısı boruları. Saf bakırdan ısı boruları doğrudan GPU birimine temas ederek, ısının hızla yayılması artısını sağlıyor.

Soğutma sisteminde son yardımcımız için arka kapakta bırakılan açıklık. Bu ızgara bölümüyle beraber genişletilmiş olan soğutucu tasarımında, daha fazla akışı elde ediyoruz. Daha iyi ısı dağılımı ve daha iyi yayılım.

Artı Nokta: Fanlar aktif fan teknolojisini destekliyor. Yani sıcaklık düşükken fanlar duruyor. Yüksek sıcaklıkta yeniden çalışıyor.

Gigabyte Radeon RX 6500 XT Gaming OC 4G

Donanım Özellikleri Konusunda Kart Nasıl?

Temel RX 6500 XT özellikleri aynen devam. Zaten saat hızı dışında başka bir fark söz konusu olmayacaktır.

Yeni ekran kartlarında 6 nm üretim teknolojisinde çıkan yeni GPU bulunuyor. 1024 çekirdeğin bulunduğu ekran kartı, 4 GB GDDR6 bellek sunuyor. Bellek hızı konusunda 18000 MHz değerlerini gören ekran kartı, bellek arayüzü kısmında ise 64 bit ile geliyor.

Burada bilmediğimiz ise saat hızı. Gigabyte Radeon RX 6500 XT Gaming OC 4G ekran kartı modelinde saat hızı henüz açıklanmış değil. Referans modele göre farklar olacak mı göreceğiz.

Teknik Özellikler Özet

  • Çekirdek Sayısı: 1024
  • Bellek: 4 GB GDDR6 – 64 bit bellek
  • Üretim Teknoloji: 6nm
  • Bellek Hızı: 18000 MHz
  • Saat Hızı: Şu an bu model için belli değil.
  • PCI: PCIe Gen4
  • Güç Konektörü: 1 adet 6 pimli
  • Önerilen PSU: 400W
  • Portlar: 1 adet DisplayPort 1.4a ve 1 adet HDMI 2.1

Fiyatı Belli mi?

Fiyat kısmı henüz netlik kazanmadı. Açıklanır açıklanmaz buna göre haberimizi güncelleyeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler