Cumartesi, Temmuz 27, 2024

AMD Radeon RX 6950XT Kartları Yeniden Dağıtabilir! Özellikler İddialı Olacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD ekran kartlarını takip edenler için şu sıralar gündem AMD Radeon RX 6950XT modeli. En üst seviyede model olarak geleceği söylenen yeni ekran kartı, sızıntıların da odağında.

Daha birkaç gün kadar öncesinde yeni ekran kartının çıkış tarihi konusunda son iddiaları gündeme getirmiştik. Bu kez kartın teknik özellikleri açısından bazı önemli bilgiler için sızıntılar var.

Açıkçası bu özellikleri değerlendirdiğimiz zaman, AMD’nin tepe model savaşlarını bir kez daha açacağını net olarak anlıyoruz. Peki ekran kartı için son sızıntılar ne diyor?

AMD Radeon RX 6950XT, Saat Hızında Zirveleri Zorlayabilir

Sızıntılarıyla ünlü Greymon55 hesabı tarafından verilen bilgilere baktığımız zaman kartın 2.5 GHz saat hızının üzerine çıkabileceğini görüyoruz.

Kaçırmayın: AMD Radeon RX 6X50 XT Serisi için Yeni Sızıntı

RX 6900 XT en üst versiyon, hatta ek soğutmaya sahip olan Liquid Edition modelinden bile daha yüksek saat hızlarını göreceğiz gibi. Arada 65-100 MHz gibi bir fark olacak ama bu temel AMD Radeon RX 6950XT modelinin oluşturduğu fark olacak.

Eğer iddia doğruysa özelleştirilmiş versiyonlar ya da sonradan gelebilecek bir Liquid Edition modelinde çok daha iyi sonuçlar alabiliriz.

AMD Radeon RX 6950XT

Diğer önemli nokta ise TDP değeri. İddialarda yer alan TDP değeri, kartın 350W değeriyle geleceğini gösteriyor.

Yine doğrudan Liquid Cooled özel versiyon 6900 XT modeline dönüyorum. Bu modelde bile 300W TDP değerleri açıklanmıştı. E o zaman 50W daha yüksek bir değer göreceğiz. Belirtelim ki yine temel model için geçerli olan bir iddia.

Yani yarın öbür gün AMD Radeon RX 6950XT Liquid Cooled özel versiyon gelir, TDP değerleri uçar onu bilemeyiz. 🙂 Önce bir kartın tanıtımı yapılsın. İddiaların ötesine geçelim ve sonra bunları yorumlayalım.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler