Cumartesi, Mayıs 4, 2024

AMD Radeon RX 6950 XT için Yeni Sızıntılar Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

6500 XT modeli, rakip RTX 3050 modeli derken ekran kartları için sektör biraz daha hareketlendi. Özellikle yeni gelen kartların fiyat bazında daha ulaşılabilir olması, ekran kartı pazarına da hareket kattı gibi gözüküyor. Bir yandan bu modeller için gelişmeler devam ederken şimdi de yeni seriler için iddialar gündeme gelmeye başladı. Bu kez  AMD Radeon RX 6950 XT modeli için sızıntılar var.

Sızıntılarıyla ünlü Twitter hesaplarının paylaştıkları son bilgilere göre AMD, yeni RTX modellerine rakip olacak bir kart daha hazırlıyor. Daha önce de birkaç kez gündeme gelen söz konusu model, şu sıralar ek sızıntılarla desteklenmiş durumda.

Kaçırmayın: AMD Ryzen 6000 Mobil Serisi İşlemciler Tanıtıldı

 AMD Radeon RX 6950 XT Özellikleri Nasıl Olacak?

Muhtemelen AMD’nin RTX 30 serisindeki yükseltmelere cevap vereceği kartın, 6 nm ile güncellenen modellerden biri olması bekleniyor. Güncellenmiş Navi 21 ile geleceği söylenen modelde, 18 Gbps bellek hızları bekleniyor.

Daha önce de dile getirdiğimiz sızıntılara göre bellek kısmında ise 16 GB seçimi yapılacak. Biliyorsunuz 6500 XT modelindeki 4 GB bellek tercihi eleştiri almıştı. Bu kez bellek kapasitesi konusunda AMD eli bol davranacak gibi duruyor. Zaten serinin üst segment serilerden biri olacağını düşünecek olursak, öyle 4-8 GB bellek çok tatmin edici olmaz.

AMD Radeon RX 6950 XT

Şu an için kartın teknik özellikleri konusunda yapılan sızıntılar bunlar. Ama asıl yeni sızıntı çıkış tarihi konusunda. İddialara göre kart için çok uzun bir süre beklenmeyecek. Serinin Nisan ayında piyasaya sürülebileceği iddia ediliyor.

Tüm bu detayların yanında bir konunun altını çizeceğim. Şöyle ki RX 6950 XT modeli için konuşulan tüm bu çıkış tarihi ve teknik bilgiler sızıntıdan ibaret. Yani henüz AMD resmi bir bilgi vermedi. Dolayısıyla kesin yorum yapmak adına önce AMD’nin açıklamalarını beklemek doğru olacaktır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler