Cumartesi, Temmuz 27, 2024

AMD Radeon RX 6X50 XT Serisi için Yeni Sızıntı! İddialı Modeller Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia’nın uyguladığı güzel bir taktik var. Ne kadar kafa karıştırıcı olsa da firma, mevcut modellerini aynı isimler farklı bellekler ya da çiplerle güncelleyerek sunuyor. Bu güncelleme sistemine çok yakında AMD’nin da katılacağı iddia edildi. Markanın AMD Radeon RX 6X50 XT serisi üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Peşi sıra gelen sızıntılara göre AMD, yılın ikinci çeyreğinde adeta kılıç çekecek ve 3 model birden tanıtacak. Sızıntılar yeni ekran kartlarından neler beklememiz gerektiğini de göstermekte.

AMD Radeon RX 6X50 XT Serisinde Hangi Modeller Olacak?

Sızıntılara göre yeni ekran kartı serisinde 3 ayrı model göreceğiz. Bunlardan birisi RX 6950XT, birisi RX 6850XT modeli ve diğeri de RX 6750XT modeli olacak.

Yeni ekran kartlarının güncellenmiş olan Navi 22 ve Navi 21 GPU birimiyle beraber geleceği de söyleniyor. Artık bu GPU modellerinde tam olarak neler sunulur ve ne gibi artılar karşımıza çıkar onu tam olarak kestiremiyoruz. Sadece iddialar bu yeni güncellemede GPU birimlerinin 6nm üterim teknolojisine geçiş yapacağını belirtiyor.

Kaçırmayın: Diamond Multimedia Radeon RX 6600 XT Satışa Çıktı

GPU birimini bir kenara bırakacak olursak, yeni ekran kartlarının güncellenmiş olan RDNA 2 mimarisinin yanında yeni bellek seçenekleri sunacağı da belirtilmekte.

AMD Radeon RX 6X50 XT  AMD Radeon RX 6X50 XT 

AMD Radeon RX 6X50 XT serisinde bellek hızlarının 18 Gbps olarak geleceği söylenmekte. Şimdi kesin olarak bellek kapasiteleri belli değil ama 18 Gbps bellek hızları zaten sürpriz olmaz.

Muhtemelen AMD burada NVIDIA’nın yeni modellerine odaklanacak. Giriş kısmında söylediğim gibi NVIDIA bellekleri değiştirerek bazı güncel seriler sundu. Mesela RTX 3080 12GB seçeneği geldi. Bu yeni seri güncellemesinin amacı da NVIDIA’nın ataklarına cevap olmak diye düşünüyorum.

Yılın ikinci yarısında tanıtılması beklenen ekran kartları için yeni sızıntıları bekleyeceğiz. Güncellenmiş mimari, daha yüksek bellek hızı, belki daha yüksek bellek kapasitesi gibi artılar güzel olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler