Perşembe, Nisan 25, 2024

Gigabyte RX 6500XT Ekran Kartı Listelerde Gözüktü! Fiyatı Ortaya Çıktı mı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni ekran kartları için süreç biraz uzadı. Aslında CES etkinliğinde tanıtılan çok fazla ekran kartı olmuştu. Fakat yeni ekran kartlarında hala sırrını koruyan detaylar var. Mesela fiyat konusu. Hala fiyatlar için açıklamalar bekliyoruz. Neyse ki bu arada sızıntılar da oluyor da bazı bilgileri elde edebiliyoruz. Şimdi de Gigabyte RX 6500XT modeli için bir sızıntı geldi.

Yeni ekran kartı Fransa’da bir satış sitesi üzerinden listelendi. Ekran kartı listelendikten sonra tabii ki fiyatı görme şansımız olmuş oldu.

Gigabyte RX 6500XT Fiyatı Nasıl?

Şimdi sızıntıya göre yeni ekran kartının fiyatı 370-378 Euro civarında olacak. Yani yaklaşık olarak 423 dolar gibi bir fiyata denk gelmiş oluyor.

Bu fiyat ekran kartının temel olarak açıklanan değerlerinden ise çok uzak olarak gözüküyor.

Kaçırmayın: Gigabyte Radeon RX 6500 XT Eagle 4G tanıtıldı!

Resmi açıklamada söz konusu ekran kartının temel modelinin 199 dolarlık bir referans fiyatı olacağı söylenmişti. Tamam üçüncü parti kartlarda fiyatlar tabii ki yükselecek.

199 dolar seviyesinde kalması çok mümkün değil. Ama özelleştirilmiş modellerin bu kadar yüksek fiyatlardan da kapı açmasını beklemiyorduk.

Gigabyte RX 6500XT

Geçen sefer ASUS modelleri için de bir açıklama gelmişti ve Almanya sayfasından fiyatlar duyurulmuştu. Yine o zaman açıklanan fiyatların da yüksek olduğunu gördük.

Şimdilik Gigabyte kartı için resmi bir açıklama yok. Bu model gerçekten 370 Euro civarında mı satışa çıkacak bunu kesin olarak bilmiyoruz. Fakat sızıntılar fiyat konusunda yine üzücü gelişmeleri işaret ediyor.

Bakalım resmi duyurular geldikten sonra yeniden değerlendirme yapar, fiyatları ona göre ele alırız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler