Cuma, Nisan 26, 2024

NVIDIA RTX 3080 Ti Matrix Özel Sürüm Görücüye Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA, Matrix’in dönüşüne en çok ilgi gösteren teknoloji markalarından biri oldu. Renklerin yakın olması mı çekti bilmiyorum ama kısa süre önce Matrix konseptiyle hazırlanan özel sistemler için bir çekiliş başlatılmıştı. Şimdi de Matrix için özel hazırlanan NVIDIA RTX 3080 Ti Matrix ekran kartı duyuruldu.

Konsept olarak Matrix filmini yansıtan bir tasarım özelleştirmesiyle gelen kart, ne yazık ki Çin’de düzenlenen çekilişe özel model olacak. Zaten şunu belirtmeye bile gerek yok ama belirteyim ki seri üretim de yapılmayacak. Sadece çekiliş için üretilen bir model göreceğiz.

NVIDIA RTX 3080 Ti Matrix Tasarımsal Farkları Neler?

Özel model Founders Edition dediğimiz, referans tasarım üzerinden yükseliyor. Son kullanıcılara ulaşan 3.parti ekran kartlarını satın alabiliyoruz ama referans modellere son kullanıcıların ulaşması çok mümkün olmuyor.

NVIDIA RTX 3080 Ti Matrix

Haliyle bu modelin referans tasarımı kullanmak isteyenler için de bir artısı olacaktır. Çin’de çekilişe özel gelen modelin temel tasarım farkları neler derseniz, çok büyük bir değişim olmadığını belirtebiliriz.

Matrix 4 filmine özgü bazı tasarım eklemeleri yapılmış. LED logo eklenmiş ve kartı neon yeşili detayları öne çıkarılmış.

NVIDIA RTX 3080 Ti Matrix

Zaten teknik açıdan ekran kartının hiçbir farkı yok. 12 GB yeni versiyonu temel olan seri, 10.240 CUDA çekirdekle devam ediyor.

Peki bu ekran kartı nasıl alınacak? En baştan söylediğimiz noktaya geliyoruz. Yeni ekran kartını satın almak mümkün değil. Weibo üzerinden kullanıcıların GeForce hayranlığını ve Matrix filmine duydukları hayranlığı anlatan cümleler yazması ve çekilişe katılması gerekiyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler