Salı, Nisan 16, 2024

MSI GeForce RTX 3090 Ti SUPRIM X Sızdı! PSU İhtiyacıyla Şaşırtacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2022 kapsamında RTX 3090 Ti modelinin tanıtıldığını gördük. Bu tanıtım biraz sırlarla dolu bir tanıtım oldu. Kart gösterildi onda sıkıntı yok ama her detay açıklanmadı. Hala açıklanmış değil. Bir yandan erteleme haberleri bir yandan fiyat sızıntıları da gelmeye devam ediyor. Tüm bunlar içerisinde MSI GeForce RTX 3090 Ti SUPRIM X modeli de sızdı.

Açıkçası en iddialı özelleştirilmiş sürüm olarak beklediğim yeni MSI kartının sızan özellik sayfası doğruysa, MSI alıp yürüyecek. Bu sızıntı şu açıdan da önemli. Görmediğimiz ya da resmi olarak görmediğimiz bazı RTX 3090 Ti özelliklerinin de yeniden vurgulandığı gözüküyor.

MSI GeForce RTX 3090 Ti SUPRIM X Özellikleri Neler Olacak?

İlk önce bir kez daha şunun altını çizeyim. Yine bu gelen bilgiler şimdilik sızıntı. Resmi duyuru yapıldığı zaman üzerinden geçeriz.

Baktığımız zaman kartın özellik sayfasında 24 GB GDDR6x bellek kullanıldığını anlıyoruz. Zaten bu kısım sürpriz değil. Ama bellek hızı beklendiği gibi 21 Gbps seviyesine kadar çıkmış.

Kaçırmayın: Diamond Multimedia Radeon RX 6600 XT Satışa Çıktı

RTX 3090 modelini artık unutabiliriz. Yeni dev RTX 3090 Ti modeli. Bellek veriyolu ise 384 bit olarak gözüküyor. Yine sürpriz olmayan değerler.

Burada saat hızları ve çekirdek sayısı bizim için önemli. Çekirdek sayısı kısmında 10.752 CUDA çekirdek olacağından söz edilmiş. İddialı çekirdek sayısı bir yana saat hızı extreme modda 1900 MHz olarak gösterilmiş. Nvidia kartlar için gerçekten iyi bir değer.

MSI GeForce RTX 3090 Ti SUPRIM X

Temel saat hızı ise 1880 MHz seviyesinde. Yine temel saat hızı da gayet başarılı. Üstelik hız aşırtma doğrudan MSI Center üzerinden yapılabilecek gibi duruyor.

Beni asıl düşündüren kısma geliyorum. Orası TDP değeri. Aman Allah’ım dedim. 🙂

Bizim beklentimiz TDP değerinin 450W civarında olmasıydı. Ama burada gözüken değer 480W. Özelleştirilmiş bir seri olduğu için 30W artış normal gözükebilir.

MSI GeForce RTX 3090 Ti SUPRIM X

Önerilen PSU ise 1000W olarak gözüküyor. Yani ekran kartı birazcık gülü seven dikenine katlanır diyecek.

8 pinli 3 adet konektör bulunduracağını da gördüğümüz modelin fiyatı belli değil. Sızıntı ne zaman doğrulanır ya da MSI GeForce RTX 3090 Ti SUPRIM X fiyatı ne zaman açıklanır bilmiyoruz. Ama güçlü ve pahalı bir kart geleceği kesin.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler