Cuma, Ekim 18, 2024

Diamond Multimedia Radeon RX 6600 XT Satışa Çıktı! Fiyatı Üzücü

Diamond Multimedia’yı daha önce duydunuz mu? Ülkemizde çok yaygın bilinmiyor ama bir dönem ekran kartı üretimleriyle dikkat çekiyordu. Son zamanlarda daha çok web kameralarında ya da video bağdaştırıcılarında markayı görür olduk. Ama yıllar sonra Diamond Multimedia Radeon RX 6600 XT ile marka ekran kartlarına dönme kararı aldı.

Aslında bu konuda deneyimli olan markanın, yeniden ekran kartı pazarına dönmesi memnun edici bir haber. Ama ne var ki fiyatlar için aynı şeyi söylemem mümkün olmayacak.

Diamond Multimedia Radeon RX 6600 XT Fiyatı ve Özellikleri

En son RX 580 özel modeliyle gördüğümüz markanın bu geri dönüş ekran kartında da temel modelden çok farklı özellikler görmüyoruz.

Çift fanlı yapı ve 3 bakır ısı borusu ile soğutucu performansını tamamlayan seri, ana modelde olduğu gibi 23XT GPU üzerinden yükseliyor.

2048 çekirdeğin yer aldığı modelde 8 GB GDDR6 bellek miktarı yer almakta. Bellek hızı da tabii ki değişmiyor. 16 Gb/sn bellek hızı mevcut.

Diamond Multimedia Radeon RX 6600 XT

Burada ekran kartının saat hızlarından güzel artıları var. Yeni model temel saat hızı olarak 1968 MHz değeriyle karşımıza çıkıyor. Oyun saat hızı 2359 MHz seviyesine çıkarken, Boost saat hızı ise 2569 MHz seviyesine kadar ulaşıyor.

BENZER:  CAMM2 nedir? Yeni RAM’ler mi Geliyor?

Kaçırmayın: RX 6600 XT Özellikleri neler?

Tüm bu özellikler güzel. Zaten Radeon RX 6600 XT ekran kartı sevdiğimiz bir ekran kartı. Peki kötü haber ne? Başta söylediğim gibi fiyat ve fiyat.

Diamond Multimedia Radeon RX 6600 XT

Yeni ekran kartının temel modeli, yani AMD’nin açıkladığı fiyat 379 dolardı. Diamond Multimedia biraz işleri abartmış. Evet özelleştirilmiş olan versiyonların fiyatları daha yüksek oluyor ama bu seri 730 dolar. Neredeyse 2 katı fiyat.

Tercih edilir mi bilemedim. Ülkemizde satılması konusunda da bilgisine sahip olmadığımız ekran kartının şu an markanın sitesinde satışta olduğunu da ekleyelim.

Diamond Multimedia Radeon RX 6600 XT

Teknik Özellik Özet

  • Çekirdek: 2048
  • Bellek: 8 GB GDDR6
  • Bellek Hızı: 16 Gb/sn
  • Temel Saat Hızı: 1968 MHz
  • Oyun Saat Hızı: 2359 MHz
  • Boost Saat Hızı: 2589 MHz
  • Fiyat: 730 dolar
silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler