Cuma, Nisan 26, 2024

GTX Nasıl bir Marka? GTX Ekipman İncelemeleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnceleme masamızın bugünkü konuğu, sektördeki yeni oyunculardan biri olan GTX markası olacak. Tam da fiyat performans serisi ekipmanlara ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde karşımıza çıkan GTX’in, 3 ayrı ürününü ele alacağız.

GTX Mocassin Mekanik klavye, GTX Tantilla mouse ve GTX Venim 7.1 kulaklık modelini ayrı ayrı inceleyeceğiz. 3 ürünü değerlendireceğimiz için işimiz biraz uzun olacak. O halde hiç zaman kaybetmeden incelemeye geçelim.

GTX Nasıl Bir Marka?

Sektörde yeni yeni duyulmaya başlayan GTX markasının arkasında uzun süredir tanıdığımız Hometech yer alıyor.

GTX oyuncu ekipmanları

Muhtemelen Hometech’in oyuncu serisi ürünleri için bundan sonra GTX markasının imzasını göreceğiz. Şu an envanterde çok fazla bir ürün seçeneği yok gibi gözüküyor ama zamanla artacağını düşünüyoruz.

Marka hakkında da kısa bir bilgi verdikten sonra, ürünler içerisinde en dikkat çekeni olan Mocassin mekanik klavye ile incelemeye başlayalım.

GTX Mocassin Mekanik Klavye İncelemesi

Tam bir fiyat performans serisi klavye olarak görebileceğimiz GTX Mocassin, yapılan kampanyayla beraber 299 TL gibi bir fiyatla karşımıza çıkıyor.

Doları düşünecek ve bunun bir mekanik klavye olduğunu göz önüne alacak olursak, fiyat gayet uygun tutulmuş diyebiliriz.

GTX oyuncu ekipmanları

Ürünümüze baktığımız zaman ise düşük profilli bir tasarım kullanıldığını görmekteyiz. Tuş takımının etrafında ekstra bir çerçeve mesafesi yok. Alanı dar olan kullanıcılar için güzel bir avantaj sağlayabilir. Alt kısımda ek bir bilek desteği ya da bilek koyma bölümü de göremiyoruz.

Malzeme açısından baktığımız zaman ise GTX’in Mocassin modelinde, arka kapakta sert plastik bir malzeme ile karşılaşıyoruz. Sağlamlığı yeterli seviyede.

Dayanıklı arka kapak dışında anahtarların yer aldığı iç bölümde ise metal bir plaka kullanılıyor. Böylece klavyenin sağlamlığı da arttırılmış diyebiliriz.

GTX oyuncu ekipmanları

Tuş Kapakları ve Aydınlatma

GTX Mocassin serisinde yer alan tuşlar çok sert değil. Rahat bir şekilde tuşları da çıkarabiliyorsunuz. Klavyeyi sık sık temizleme ihtiyacı duyan kullanıcılar için tuşların kolay çıkarılabiliyor olması güzel artılar arasında.

Fakat burada bir eleştiri de getirmemiz gerekecek. Tuş başlıklarının yapısı nedeniyle aydınlatma bir tık sönük kalmış. RGB aydınlatma desteği, aydınlatmada farklı efektler ve modlar için destek var ama tuş başlıklarının yapısından dolayı ışık parlaklık seviyesi bir tık geride.

Kullanımı çok etkilemiyor ama biraz daha parlak, biraz daha etkili bir ışıklandırma söz konusu olabilirdi.

GTX oyuncu ekipmanları

Anahtar Tercihi

Fiyatına göre baktığımız zaman en güzel kısım da burası diyebiliriz. GTX Mocassin klavye modelinde Blue Switch kullanılmış. Mekanik klavyenin avantajlarından yararlanabiliyorsunuz. Tabii ki mekanik klavye mi normal klavye mi size kalmış.

Anahtarlar kısmında ek bir not eklemek istersek, anahtarların çıkarılamadığını söyleyebiliriz. Zaten Switch değişikliğinin yapılabildiği klavye modelleri de genelde üst ve iyi orta segment modelleri oluyor. Haliyle fiyatları biraz tuzlu geliyor.

GTX oyuncu ekipmanları

Yazılım Desteği Var mı?

Tüm düzenlemeleri yapmanıza izin veren GTX yazılımı mevcut. Yazılım üzerinden ışıklandırma ayarlarını ve makro atamalarını yapabilirsiniz.

GTX Mocassin Klavye Artıları ve Eksileri

Klavye için incelememizin sonuna geldik. Ama diğer ürüne geçmeden önce son bir artıları eksileri kısmı yapalım.

Artıları

  • İç kısımda kullanılan metal plaka, klavyenin sağlamlığını arttırmış.
  • Blue Switch kullanılıyor ve mekanik bir klavye ama fiyatı makul.
  • Yazılım desteği var ve özelleştirmeler yapabiliyorsunuz.
  • Tuşları rahat bir şekilde çıkabiliyor. Temizlemesi kolay olacaktır.

Eksileri

  • Işıklandırmada biraz daha parlaklık olabilirdi. Tuş başlıkları, ışığın parlaklığını biraz azaltmış.
  • O zaman hiç zaman kaybetmeyelim ve ikinci ürünümüz olan mouse modeline geçiş yapalım.

GTX oyuncu ekipmanları

GTX Tantilla Mouse İncelemesi

Tam bir fiyat performans ürünü olan Tantilla mouse, çok büyük beklentiler içerisinde olmayan oyuncular tarafından tercih edilebilir bir model.

Genel tasarım yapısına baktığımız zaman ergonomik bir dizayn sunulduğunu söyleyebiliriz. Orta büyüklükte ele sahip olan kullanıcılar için avuç içiyle rahat kavranabiliyor.

Arka kısımda yer alan logoda ve yanlarda yer alan şeritlerde RGB aydınlatma karşımıza çıkıyor. Yine 5 bölgeli RGB aydınlatma için de GTX tarafından sunulan resmi yazılımı kullanmanız mümkün.

Bunun dışında seride 7 ayrı programlanabilir tuş bulunduğunu da belirtelim. Yine yazılım üzerinden tuşlara makro atamaları da yapabiliyorsunuz.

GTX oyuncu ekipmanları

İç Tasarım Nasıl?

GTX Tantilla mouse modelinin iç tasarımına da bir bakış attık. İç tasarıma baktığımız zaman serinin gayet sade bir yerleşim sunduğunu görüyoruz. Sert plastik malzemeden üretilen üst kapak, sağlamlık konusunda iyi bir hissiyat veriyor ve kolayca çıkarılabiliyor.

Kapağı söktüğünüz zaman ise sade bir yapıda iç dizayn ile karşılaşıyorsunuz. Modelin Huano Switch kullandığını da görebiliyorsunuz. 20 milyon kadar bir tıklama ömrüne sahip olan Huano switch modellerinin, genelde fiyat performans serilerinde sıkça karşımıza çıktığını da hatırlatalım.

GTX oyuncu ekipmanları

Yüzey Testlerinde Nasıl?

7200 DPi değerine sahip olan GTX Tantilla mouse modelinin, sensör kısmında da optik sensöre  yer verilmiş. Tabii ki bu durumda yüzey testlerini de merak edeceksiniz. Videoda da yüzey testlerini görebilirsiniz ama ekstra olarak belirtmemiz gerekirse mouse;

  • Mousepad ve ahşap yüzeyde gayet iyi
  • Parlak yüzeyde takılıyor ve cam yüzeyde ise tepki vermiyor.

GTX Tantilla mouse modeli için de söyleyeceklerim bu kadar. Tabii ki yorumlarınız varsa sizin de yorumlarınızı bekliyoruz. Biz şimdi geçelim son ürünümüze.

GTX oyuncu ekipmanları

GTX Venom 7.1 Kulaklık İncelemesi

Yine oyuncu kulaklıkları için değerlendirdiğimiz zaman, fiyat performans serisi bir ürünün sunulduğunu söyleyebiliriz.

Tabii ki sınıfı düşünüldüğü zaman yine çok yüksek beklenti içerisinde olmadan değerlendirebileceğiniz Venom 7.1, genel olarak şık bir tasarımla geliyor.

Kulaklığı elinize aldığınız zaman ilk dikkatinizi çeken şey, üst kısımda yer alan geniş kafa bandı ve dev GTX yazısı oluyor.

GTX oyuncu ekipmanları

Sert plastik malzemeden üretilen üst kafa bandı, esneklik konusunda ise çok başarılı diyemeyiz. Belli bir esneme miktarından sonra o hissiyatı alıyorsunuz. Yine kıvırma konusunda da üstte kullanılan sert plastik malzeme nedeniyle çok bir pay bırakılmamış.

Üst kısımdan alt bölüme doğru indiğimiz zaman ise kulaklık başlarında önde bir file şeklinde kafes alanının kullanıldığını görüyoruz. Bu kısımda RGB aydınlatmaya da yer verilmiş ama tek bir aydınlatma seçeneği var.

Kulak Yastıklarında Durum Ne?

Kulak yastıklarında suni deri malzeme kullanılmış. Kumaşa göre tabii ki bir miktar terleme yapıyor.

Ama asıl dikkat edeceğiniz nokta, kulaklık yastıklarının çıkmıyor olması. Kulaklık yastıklarını değiştirmeniz mümkün değil çünkü çıkaramıyorsunuz.

GTX oyuncu ekipmanları

Sürücüler ve Diğer Teknik Detaylar

GTX Venom 7.1 kulaklık modelinde yer alan sürücüler ise 50 mm dinamik sürücüler. Maksimum ses seviyesinde tatmin edici, yüksek değerlere kadar çıkılmasını sağlayan sürücülerin, ses kalitesi de başarılı diyebiliriz.

GTX oyuncu ekipmanları

Diğer Teknik Detaylar

  • 7.1 surround ses desteği: Var
  • Empedans: 32Ω
  • Frekans Aralığı: 20 Hz – 20 KHz
  • Hassasiyet: 110±3db
  • Mikrofon: Esnek. Çok yönlü hareket edebiliyor.
  • Kablo Uzunluğu: 2.2 metre

GTX Venom 7.1 Kulaklık Artıları ve Eksileri

Her ne kadar fiyat performans serisi olsa da kulaklık için dikkatimizi çeken eksi yönler var. Bu kısımlardan başlayalım.

Eksileri

  • Malzeme kalitesi kesinlikle daha iyi olmalıydı. Üst kafa bandında kullanılan sert plastik, esneklik konusunda tereddüt etmenize neden oluyor.
  • Kulaklık yastıkları deri ve çıkarılamıyor. Ayrıca kulağı tam olarak kavrama konusunda da sıkıntıları var. Büyük bir eksiklik olduğunu söyleyebiliriz.

Artıları

  • 50 mm sürücüler zengin bir ses deneyimi sunuyor
  • Mikrofon esnek yapıda ve kolay ayarlanabilir.
  • Ek bir kontrol anahtarı var. Ses kontrolleri gibi kontrolleri biraz daha iyileştiriyor.

Son Değerlendirme

GTX oyuncu ekipmanları için incelememizin sonuna geldik. Şunu söyleyebiliriz ki fiyat performans odağında baktığımız zaman, özellikle Mocassin klavye başarılı diyebiliriz. Sırf bu klavye için, fiyat performans rozetimizi de verelim. Mouse ve kulaklık hakkında yorumları ise size bırakıyorum.

Açıkçası bu ürünlerde biraz daha iyi serilerin sunulması gerektiği düşüncesindeyim. GTX, benzer fiyat politikasını sürdürerek daha iddialı oyuncu ekipmanları sunacak mı bunu zamanla göreceğiz.

pch odul fiyat performans e1649649061461

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler