Cumartesi, Nisan 20, 2024

Güncelleme Almayan PC’ler için Yeni Umut ChromeOS Flex Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

ChromeOS Flex, güncelleme almayan eski bilgisayarlar için güncel bir işletim sistemi sunacağı umuduyla duyurulmuştu.

Yaklaşık 6-7 aydır erken erişim aşamasında düzenlemeleri devam eden Flex, sonunda hazır sürüm olarak yayınlandı. Çok eski PC ve Mac modellerinde bile kullanılabilecek olan yeni yazılım, sürprizleriyle de beraber geliyor.

ChromeOS Flex Tamamen Ücretsiz Olarak Kullanıma Sunuldu

Yeni işletim sisteminin en büyük artısı tamamen ücretsiz olarak kullanılabilir olması. Windows ya da macOS fark etmeden eski cihazlarınıza ChromeOS Flex yazılımını kurarak, güncel bir sürüm elde edebilirsiniz.

Chrome OS ile çok benzer özellikler barındıran Flex, tabii ki birebir olarak Chrome OS ile aynı özelliklere sahip değil. Chrome tarayıcı, Android cihaz ile doğrudan entegrasyon, Google Asistan, Chrome kullanıcı arayüzü, yakındakiyle paylaş, kablosuz bağlantı paylaş, aile bağlantısı, akıllı kilit gibi özellikleri barındıracak işletim sistemi, özellikle eski cihazlar için çok kullanışlı olacaktır.

Ücretsiz bir yazılım olduğu için direkt Google’ın oluşturduğu sayfadan indirebileceğiniz işletim sistemini doğrudan cihazınıza kurabileceğiniz gibi.

ChromeOS Flex

Harici depolama birimleri üzerinden de kurabiliyorsunuz. Yeni işletim sistemi bu noktada hem AMD işlemciler de hem de Intel işlemcilerde çalışıyor. Sadece ARM tabanlı işlemcilerde çalışmadığını belirtelim.

Tabii ki ChromeOS Flex için işler bu kadar ile bitmiyor. Google yeni işletim sisteminin tam olarak uyumlu olduğu ve sertifikalarının alındığı 300 üzerinde cihaz olduğunu da duyurdu. Bu cihazlarda Flex, tüm donanımlarla tam uyum içerisinde çalışıyor.

Sertifikaya sahip olan uyumlu cihazlar için şuradaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz. Şurada yer alan bağlantıdan da Google’ın yazılım için oluşturduğu sayfayı ziyaret edebilir ve yeni yazılımı indirebilirsiniz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

  1. Google ise koy sepete gönder memlekete. Uzun süredir çakma chromeos derlemeleri ile chrome os’u denemeye çalışıyordum fakat hiç biri stabil çalışmıyordu. Şimdi google’ın bu sistemi güven veriyor ve az sonra deneyeceğim. Ha bu arada haber içinde teşekkürler admin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler