Perşembe, Mart 28, 2024

Güneş’in Dünyaya 1 cm yakınlaşması dünyanın sonunu getirir mi ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilim Adamları bu konuyu yıllardır ele aldıkları gibi, “Dünya eğer Güneş‘e 1 cm yakınlaşırsa, ortada dünya diye bir şey kalmaz.” yorumları yapılmıştı. Aslına bakarsanız Bilim Adamlarını mantıken anlamak çok zor. Çünkü onlar teori ile hareket ediyorlar. Peki gerçekten bu teori doğru mu ?

Bilim Adamları tarafından iddia edilen durum gerçekten çok vahim. Eğer Dünya, Güneş’e 1 cm yakınlaşırsa, sıcaktan beynimizin yanacağı ve yok olacağımız söyleniyor. Bu konuda araştırmalar halen devam ettiği gibi, durumun aslında öyle olmadığı ortaya çıktı.

Şöyle düşünelim; öncelikle bu iddianın tamamen yersiz ve yalan olduğu kesin. Güneş‘in gezegenimize 1 cm yakınlaşması hiçbir şeyi değiştirmeyeceği gibi, 1 metre yakınlaşması da bir şey değiştirmeyecektir. Zira bu iddiayı sallayan Bilim Adamları, “Güneş ile Dünya arasında bulunan mesafe her zaman aynıdır.” diyerek yanılgıya düşüyor.

dunya ve gunes
Güneş zaten yıl içerisinde Dünya‘ya sürekli yaklaşıyor ve uzaklaşıyor. Eliptik yörünge denen bir şey var. Bu yörüngede kış mevsiminde Güneş’e yakınlaştığımız gibi, yaz mevsiminde de uzaklaşıyoruz. Zaten bu yakınlık ve uzaklık mesafeleri arasında tam 5 milyon kilometre fark oluşuyor. Bu da bölgelere göre 10-15 derece, bazı bölgelerde ise 40-50 derecelere kadar artan sıcaklığı oluşturuyor. Mesela Ekvator buna en canlı örneklerden bir tanesidir.

gunes ve dunya
Yani Güneş‘in Dünya’ya yaklaşması bir şeyi ifade etmiyor dostlar. Üstelik 5 milyon kilometre yaklaşması dahi. Aslına bakarsanız olay çok tartışıldı yazıldı ve çizildi. Sonrasında  bu iddiayı ortaya atan Bilim Adamları “kardeşim tamam biz de onu diyoruz. O 5 milyon kilometre 5.000.001 olursa dünya denen bir şey kalmaz” diye bir açıklama yapıyorlar. Fakat bu da doğru olmadığı gibi, her yıldızın çevresindeki gezegeni yakmayacağı veya donduramayacağı bir yörüngesi bulunuyor. Bunu biz demiyoruz, Bilim söylüyor.

gunes puskurtusu
Özet olarak Dünya şimdiki konumunda sürekli dönüp duruyor. Güneş‘in 1 metre yaklaşması bir şey ifade etmediği gibi, 30 milyon kilometre yakınlaşsaydı veya uzaklaşsaydı Dünya yine olmaya devam edecekti. Bakalım ilerleyen zamanlarda daha neler göreceğiz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Belkde farklı açıdan bakmamız gerekiyor.Belkide bilim adami bunu derken evrendeki duzende küçücük bir bozukluk olursa hersey yokolur demek istemistir. Buda benim fikrim.
    *Bu arada hocam yukarda dunya gunese yaklasmasiyla kis olur demissin. O tersi olmucakmi.

    • Dünya 3 ocak tarihinde güneşe en yakın konumdadır. Bu kuzey yarım küre için kış ayına, güney yarım küre için yaz ayına denk gelir. Örneğin güneşe en uzak olduğumuz tarih 4 temmuz da kyk yaz ayını yaşar. Önemli olan mesafe değil güneş ışınlarının geliş açısı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler