Cumartesi, Nisan 27, 2024

Yine İsviçreli’ler: Güneş enerjisi ile çalışabilen Uzay aracı üretildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya genelinde popülaritesi ve geliştirmiş oldukları icatlar ile bilinen İsviçreli Bilim Adamları bu sefer güneş enerjisi ile çalışabilen Uzay aracı üretti. Uzay keşiflerinde önemli rol alacak olan araç, tasarımsal açıdan da mükemmel görünüyor.

Sadece 450 KG ağırlığında

Dünyanın enerji ve ışık kaynağı olan Güneş sisteminden faydalanmak için kolları sıvayan Bilim Adamları, yaptıkları dört yıllık araştırma ve AR-GE’nin ardından Uzay aracını geliştirdiler. İsviçre’de mühendislik firması olarak tanınan Solar Stratos, bu projeye öncülük etmeye devam ediyor.

Geliştirilen Uzay aracı hakkında açıklamaları pilot olan Raphael Domjan yaptı. Açıklamada “Fosil yakıtların bizlere sunmuş olduğu imkanlar elimizde mevcut. Teknolojinin de vermiş olduğu imkanları kullanarak bizi ileriye götüreceğini kanıtlamak durumundayız. Bunun için Güneş enerjili ve Elektrikli araçlar 21.yüzyılda önemli kaynaklar arasında yer alacak.” dedi.

Kreisel SolarStratos Uzay Araci 002
Uzay aracı 25 bin metre yüksekliğe kadar çıkabiliyor. Aynı zamanda elektrik ve güneş enerjisini kullanarak uzayın keşiflerinde yardımcı olacak. Toplam ağırlığı ise 450 kilogram olduğu gibi, 25 metre kanat uzunluğu bulunuyor. Tasarım tarafında ise adeta bir planörü andırıyor diyebilirim. Uzay aracının içerisinde 20 kWh‘lik Lithium-Ion bataryalar bulunuyor. İlk keşfini 2018 yılı içerisinde yapacağı gibi, İsviçreli Bilim Adamları için büyük umut taşıyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler