Cuma, Nisan 26, 2024

Jeff Bezos Kardeşi ile Birlikte Uzaya Gidiyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Alışveriş platformu devi Amazon ve Uzay Ajansı BlueOrigin’in kurucusu Jeff Bezos kendi şirketi ile birlikte uzaya gidiyor ve kardeşini de yanında götürüyor.

Amazon CEO’su, konu hakkında ilgili haberi Instagram’da bir video aracılığıyla duyurdu. İçinde, kendisinin ve kardeşi Mark’ın da bulunacağı uzay aracı 20 Temmuz’da Bezos’un uzay şirketi Blue Origin tarafından inşa edilen bir roketle uzaya fırlatılacak. Firma, Mayıs ayında ilk mürettebatlı uçuş için bu tarihi hedefleyeceğini duyurdu, ancak Bezos’un kendisinin yer alacağını söylemedi.

Bezos, Instagram videosunda uzay yolculuğuna çıkmanın kendisi için ömür boyu bir hayal olduğunu ve kardeşinin bu yolculuğa çıkmasının “anlamlı” olacağını dile getiriyor.

“Dünyayı uzaydan görüyorsunuz ve o sizi değiştiriyor. Bu gezegenle, insanlıkla olan ilişkinizi değiştirir. Bu bir Dünya, Bu uçağa binmek istiyorum çünkü hayatım boyunca yapmak istediğim şey bu. Bu bir macera. Bu benim için büyük bir şey.”

Bezos kardeşler, Blue Origin’in yeniden kullanılabilir roketi New Shepard ile uzayın sınırına uçacak. Roketin tepesinde, içinde altı yolcuya ev sahipliği yapabilecek ve büyük pencereler bulunan sakız şeklinde bir Mürettebat Kapsülü bulunuyor.

Roket Dünya’dan fırlatılacak ve deniz seviyesinden 100 kilometre yükseklikteki Kármán hattına ulaştığında, kapsül güçlendiriciden ayrılacak ve içeridekilerin dünyanın eğriliğini görmelerine ve yer çekimsiz ortamı deneyimlemelerine izin verecek. Güçlendirici ve kapsül daha sonra ayrı ayrı inecek ve kapsül paraşütlerin yardımıyla Batı Teksas çölüne iniş yapacak.

Bir şanslı kişi Bezos kardeşler ile seyahat edebilecek: 2.8 Milyon dolar karşılığında

Jeff ve Mark Bezos’a ek olarak, devam eden bir çevrimiçi müzayedeyi kazanan teklif sahibi, uçuşta Bezos kardeşlere eşlik edecek. Açık artırma 12 Haziran’da sona erecek ve şu anda 2.800.000 dolarlık yüksek bir teklif bulunuyor. Fiyat oldukça pahalı görünüyor, ancak uzaya gitme deneyimini unutun: kazananın ayrıca dünyadaki en zengin kişi ile seyahat edebilme şansına sahip olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler