Cuma, Nisan 19, 2024

NASA, 7 Ay Sonra Voyager 2 Sondasından Sinyal Almayı Başardı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NASA, geçtiğimiz günlerde, Mart ayından bu yana ilk kez uzaktaki Voyager 2 uzay aracıyla temas kurdu. Uzay aracı, ikizi Voyager 1’den 1970 yazına kadar iki haftadan biraz daha uzun bir süre önce Dünya’yı terk etti. 80’lerin sonlarında nihai birincil hedeflerini tamamladıktan sonra uzay aracı, yıldızlararası uzayı incelemek için genişletilmiş bir göreve girdi.

Voyager 2, yıldızlararası uzaya ulaşan ve 2018’in sonlarında başarıya ulaşan sadece ikinci insan yapımı araç. İkizi 2012’de başardı. NASA’nın görev durumu sayfasına göre, gemi şu anda Dünya’dan 11,67 milyar milden fazla uzaklıkta ve seyahat ediyor.

Deep Space Station 43, Voyager 2’ye komut gönderebilen dünyadaki tek radyo antenidir. 70 metre genişliğindeki (230 fit genişliğindeki) anten Canberra, Avustralya’da bulunmaktadır ve Mart ayından bu yana işçiler onarım yaparken devre dışı kalmıştı.

2020 11 03 image 23 j
NASA, 7 Ay Sonra Voyager 2 Sondasından Sinyal Almayı Başardı 2

Voyager 2, kesinti sırasında NASA’ya düzenli olarak durum güncellemeleri ve bilim verileri gönderiyor, ancak operatörler bu yılın başlarından beri araştırmaya komut gönderemiyor.

Radyo antenindeki çalışmalar Şubat ayına kadar bitmeyecek, ancak geçen ayın sonlarında NASA’nın araca bir komut gönderebildiği ve aramayı aldığını onaylayan bir sinyal aldığı bir noktaya ulaştı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler