Cuma, Nisan 19, 2024

Güvenlik Firması iOS 9.3’ü Hackleyen Kişiye 500 bin Dolar Ödül Verecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Firmalar iOS 9.3 için yazılım geliştirmelerini ve açıklarını kapatmış olsa gerek ki, yeni duyurduğu haberlerde iOS 9.3‘ü hackleyebilecek kişi veya kişilere 500 bin dolar ödül vereceğini duyurdu. Ardından white hacker ve black hacker olarak adlandırılan gruplar kolları sıvadı.

Güvenlik Şirketi Exodus Duyurdu

Yazılım sektöründe firmalar ve geliştiriciler hackerlardan önce güvenlik önlemlerini almaları gerekiyor. Her ne kadar defalarca test yapıp sistemin sorunsuz çalıştığını düşünseler de, birileri tarafından kurcalanıp hacklenebilen sistemler milyarlarca dolar zarara neden olabiliyor.

O yüzden üretici firmalar ve güvenlik firmaları kendi testlerinden ziyade dışarıda bağımsız olarak çalışan hackerlara yem atıp sistemlerini hacklemelerini istiyor. Onlardan bir tanesi olan Exodus Intelligence isimli güvenlik firması iOS 9.3‘ü hackleyebilene 500 bin dolar ödül vereceğini duyurdu. Türk lirasına çevirdiğimizde 1 Milyon 365 bin TL‘ye tekabül ediyor. Daha önceden de 200 bin dolarlık ödüller vererek sistemler hakkında geliştirmelerini ve açık kapatma olaylarını üstlenmişti.

exodus-hack-ios
Exodus’un İlk Ödül Propagandası Değil

Hatırlayacak olursanız Apple hata avı programını başlatarak iOS işletim sistemlerinde veya donanımlarda açık bulan kişilere 200 bin dolar ödül vereceğini duyurmuştu. Apple bunu uzun süredir yaptığı gibi, diğer güvenlik şirketleri de aynı şekilde bu işlemleri uzun zamandır yapıyor.

Özel bir şirket olan Exodus Intelligence de yeni iOS 9.3 için kolları sıvayarak ciddi bir para ödülü koydu ve hackerların iOS 9.3‘ü hacklemesini istedi. Bakalım ilerleyen günlerde ne gibi açıklar meydana gelecek biz de merakla bekliyoruz.

ios-hack
Exodus’un daha önceden verdiği para ödülleri şu şekilde;

Google Chrome: 150 bin dolar

Microsoft Edge: 125 bin dolar

Firefox: 80 bin dolar

Windows 10 LPE: 75 bin dolar

Adobe Reader: 60 bin dolar

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler