Cumartesi, Nisan 20, 2024

iOS 9.3.3 Güncellemesinde Hangi Yenilikler Var ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple tarafından resmi olarak duyurulan iOS 9.3.3 güncellemesi cihazlara gönderilmeye başlandı. Yeni iOS 9.3.3 güncellemesinde yenilikler ile karşılaştığımız gibi, genel anlamda hata giderme ve sorunsuz bir yapı oluşturma isteği ön plana çıkıyor. Yeni iOS 9.3.3 güncellemesi hakkında detaylar haberimizde.

iOS 9.3.3 Güncellemesini Nasıl Alırım ?

Öncelik olarak güncellemeyi alabilmek için Ayarlar ❱ Genel ❱ Yazılım Güncelleme sekmesine gelerek buradan güncelleştirmeyi cihazınıza yükleyebilirsiniz. Ek olarak iOS 9.3.3 güncellemesi ile birlikte El Captain 10.11.6, watchOS 2.2.2 ve tvOS 9.2.1 güncellemeleri de kullanıcılara sunuldu. Gönderilen bu güncellemeler ile birlikte hata giderme ve performans iyileştirmeleri ön plana çıkıyor. 

iOS 9.3.3 Güncellemesinde Neler Yeni ?

Güncelleme yapılırken ilk etapta pek çok hata ve bug düzeltildi. Bunu güncellemeyi aldıktan sonra çok daha iyi anlıyorsunuz. Ek olarak iOS 9.3.3 uygulaması 51.1 MB boyuta sahip durumda. Sızdırılan bilgilere göre Eylül ayında çıkıcak olan iOS 10 güncellemesinden önce iOS 9 sürümü artık son sürüm olarak yayınlandığı söyleniyor.

iOS 9.3.3 güncellemesini yüklemek için iOS 9 versiyonunu yükleyebilen tüm cihazlar alabiliyor. O yüzden cihaz ayrımı yapmadan, iOS 9 yükleyebiliyorsanız, iOS 9.3.3 sürümünü de alabiliyorsunuz. Biz yine de cihaz listesini sizlere aşağıda verelim;

❱ iPhone 4S

❱ iPhone 5/5C

❱ iPhone 6/6S/6S Plus

❱ iPad Air/2

❱ iPad 3/4

❱ iPad Mini/2/3/4

❱ iPod Touch 5

ios-9.3.3-guncellemesi
iOS 9.3.3 Yenilikleri

❱ Night Shift Güncellemesi

Bu güncelleme ile birlikte kullanıcılar için yapılan araştırmaya göre, gece parmak mavi ışığa maruz kalırsanız, uykuya dalmanızın zor hale geldiği araştırıldı. Bu yüzden Night Shift uygualamasına getirilen yenilik sayesinde artık iOS aygıtınızın saati üzerinden konum ayarı girerek bulunduğunuz yerin zamanı tespit ediliyor. Tespit edildikten sonra ekran renginiz otomatik olarak sıcak tonlara geçiyor. Sabah olduğunda ise yine normal rengine dönüyor. Bu renk gece odanızı ışıldattığı için Apple ekibi, bu rengi hissederek daha kolay uyuyabileceğinizi düşünmüş.

❱ Notlar ve Sağlık Güncellemesi

Apple’ın bir diğer önem verdiği konular arasında yer alan Notlar ve Sağlık uygulamaları da iOS 9.3.3 güncellemesinden nasibini aldı. Bu güncellemede notlar için finansal bilgiler, tıbbi bilgiler veya web sitelerinin bilgilerini parola koyarak koruyabilmek mümkün hale getirildi.

Sağlık tarafında ise zindelik durumunuzu takip edebileceğiniz kilo, antreman ve uyku gibi pek çok kategoriler eklendi. Ayrıca sağlık analiz raporuna kolayca erişerek egzersiz ve duruş verilerinizi analiz edebiliyorsunuz. Tüm sağlık verilerini sonradan tek bir yerde gösterebiliyorsunuz. Ardından bu verileri istediğiniz kişiler ile paylaşabilmeniz mümkün.

❱ CarPlay Uygulaması

iOS 9.3.3 güncellemesinden sonra CarPlay’de geliştirildi. Apple Music ile birlikte istediğiniz seçilmiş şarkı, sanatçı ve albümleri bulabiliyorsunuz. Trafikte, tatilde veya araç kullanırken istediğiniz yerde müzik dinleyecek bir şeyler bulabilmeniz mümkün.

 

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler