Cuma, Nisan 26, 2024

Hacker gruplar Akbank’tan milyonlarca dolar para çaldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akbank‘a 8 Aralık tarihinde siber saldırı gerçekleştirilerek yurt dışına para transferi gerçekleştirildi. Toplam zararın 4 milyon dolar olduğu söylendiği gibi, Akbank saldırı hakkında açıklama yaparak konuyu doğruladı.

Türkiye’de yıllardır bankacılık sektöründe faaliyetlerine devam eden, ve en köklü bankalarından birisi olan Akbank‘ın sistemleri hacklendi. Hackerlar tarafından sisteme giriş yapılarak, on binlerce kişinin kredi kartı bilgisi çalındığı gibi, Swift (döviz) transfer yolu ile para transferleri gerçekleştirildi.

Hatırlayacak olursanız Şubat 2016’da Bangladeş Merkez Bankası’ndan 81 milyon dolar para transferi gerçekleştirildiği gibi, hacker grupların Türkiye’deki bankaları hedef aldığı konuşuluyor. Şuan için farklı bir bankadan siber saldırı haberi ve doğrulaması gelmese de, Akbank‘tan 4 milyon dolar çalındığı doğrulandı. Yapılan siber saldırı sonrasında ise Akbank şu açıklamayı yaptı;

“Bir internet sitesinde yer alan bankamız ile ilgili haberde bahsedilen girişimler dünya genelinde ve ülkemizdeki bankalara ve diğer tüm kurumlara zaman zaman yönlenebilmektedir. Nitekim uluslararası bir şebeke tarafından tüm dünya bankalarına yapılan bir SWIFT Yurtdışı Para Transfer Sistemleri atağına dair 12 Aralık tarihinde Reuters Haber Ajansı tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Söz konusu olan bu saldırı 8 Aralık tarihinde bankamız bilgisayar sistemlerine de yöneltilmiştir. Gerçekleştirilen atak sonrasında ise teknik ekiplerimiz duruma ivedilikle müdahale ettiği gibi, gerekli tüm tedbirler alınmış ve konu ile ilgili kamu makamlarına gerekli bilgi verilmiştir. Tüm sistemlerimiz şuanda sorunsuz çalışmaya devam etmektedir.

Bu veya farklı bir konuda müşterilerimize yansıyan herhangi bir olumsuzluk, kayıp veya güvenlik sorunu bulunmamaktadır.

Durumun bankamız tarafınca operasyonlarımızı ve mali tablolarımızı etkileyecek önemli bir etkisi bulunmamaktadır. Bankamızın maruz kalabileceği azami risk tutarı 4 milyon USD seviyesinde olduğu tespit edilmiş, olası zarar bankamızı koruyan Bankers Blanket sigortası kapsamına girmektedir.

Bu durumu ilgili kamuoyunun bilgilerine sunarız.” denildi.

akbank siber saldiri
Sonrasında ise Akbank hakkında 120 milyon doları aşkın bir hacker saldırısı yapıldığı dedikoduları yayılmıştı. Ancak resmi açıklamadan sonra zararın 4 milyon dolar olduğu doğrulanmış oldu. Yapılan bu saldırıyı diğer bankaların da hedef olabileceğini düşünerek dikkat etmelerini, Akbank‘a da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

5 YORUMLAR

  1. Benimde Akbank perpa şubesinde 1120000 dolarım çalındı kim çaldı acaba? Yakında bütün Türkiye duyacak buna hırsızların hiç bir şüphesi olmasın. Deveden büyük FİL var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler