Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Her Koşula Dayanıklı Nokia XR21 Tanıtıldı! Fiyatı Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nokia’nın sessiz sedasız tanıtıma çıkardığı akıllı telefonlarına bir yenisi daha eklendi. Geçen hafta içerisinde sızan Nokia XR21 model akıllı telefon modeli tanıtıldı. Resmi tanıtımda sızıntıları doğrulayacak olan detayların yer aldığını görüyoruz. Özellikle telefonun dayanıklılığı konusunda yapılan açıklamalar doğruymuş diyebiliriz.

Nokia XR21 Nasıl Özellikler Sunacak?

Yeni akıllı telefonun en çok dikkat çeken kısmı dayanıklılığı olacak. Nokia, bu modelde ekstrem şartlara dayanacak bir telefon hazırlamış. Telefonda zaten IP68 sertifikası geliyor ama sadece bu değil.

Bunun yanında yeni akıllı telefonun MIL-STD-810H sertifikasına da sahip olduğu açıklandı. Yani yeni model askeri sınıf sağlamlık sunuyor. Darbelere ve titreşime karşı daha dayanıklı bir telefonla karşı karşıyayız.

Gelelim telefonun teknik kısımda neler sunduğuna. Nokia XR21, teknik kısımda da Snapdragon 695 5G işlemcisiyle öne çıkıyor. Orta seviye işlemciye eşlik eden RAM miktarı 6 GB olarak belirlenmiş. Depolama alanının 128 GB olduğu akıllı telefonun, ekran kısmında sunduğu panel ise 6.49 inç.

Nokia XR21

120 Hz yenileme hızına sahip olan ekran, panel kısmında ise LCD panelle geliyor. Ekranda LCD tercihi yapılması da yine sızıntıları doğrulayan bir başka kısım olmuş oldu.

Gelelim XR21 modelinde yer alacak olan kameranın özelliklerine. Marka bu modelde 64 MP değerinde ana arka kameraya yer vermiş durumda.

Nokia XR21

Ek olarak ikinci kamera kısmında ise 8 MP değerinde bir kamera karşımıza çıkıyor. Kamera konusunda çok bir beklenti içerisine girmemek lazım. Standartlarda yer alan bir akıllı telefon olarak görmek en iyisi olacaktır.

4800 mAh değerinde pil, Android 12 işletim sistemi, 33W hızlı şarj ise Nokia XR21 için açıklanan diğer özellikler. Dayanıklılık konusunda öne çıkacak olan akıllı telefon için fiyatın ise 625 dolar seviyelerinde belirlendiğini ekleyelim. Ama telefonun hangi pazarlarda satılacağı konusu net değil. Muhtemelen bu modeli ülkemizde görmek pek mümkün olmayacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler